Propunere pentru modernizarea sistemului sanitar: Mai multi bani din partea contribuabililor. Cui ii apartine ideea

Vreti un sistem sanitar performant? Ar trebui sa contribuiti cu mai multi bani la asigurarile de sanatate.

Author: I. I. joi 11 ianuarie 2018 , 19:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Este ideea noului Presedintele al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

LAURENTIU TUDOR MIHAI, PRESEDINTE CNAS: Avem printre cele mai mici contributii pentur sanatate ca procent din venituri, care se aplica pe cele mai mici venituri din UE 

in schimb ne dorim servicii de calitate comparabila cu a celor din alte state care platesc mult mai mult.

De doua luni a preluat Laurentiu Mihai sefia Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.  A facut si o prima constatare: Casa nu prea are bani pentru toti asiguratii.Solutia gasita: sa platim mai mult, daca vrem calitate. Mai ales ca avem numai 5 milioane de romani care platesc contributii la sanatate si de aproape 4 ori mai multi beneficiari.

Cred ca e momentul sa ne intrebam ca societate daca ne dorim asigurari sociale de sanatate in romania, daca ne dorim un sistem bazat pe taxare generala si plata de la buget

Propunerea va fi supusa dezbaterilor publice. Reprezentantii pacientilor ridica insa alta problema. Banii ar fi suficienti pentru asiguratii care platesc contributii, daca statul si-ar asuma decontarea serviciilor medicale pentru asistatii social.

CEZAR IRIMIA: "Cand categoriile scutite de taxe la sistemul de sanatate vor avea acea decontare pt a nu mai lua din bugetul asiguratilor, sunt de acord cu scutirea unor cat soc dar statul ar trebui sa isi asume sa deconteze serviciile medicale pentru aceste  categorii"

Dezbaterile sunt abia la inceput.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si