Protest al florarilor in Piata Universitatii. 150 de oameni scandeaza in centrul Capitalei

Aproximativ 150 de florari protesteaza, marti, in Piata Universitatii, nemultumiti ca primariile de sector nu le mai elibereaza autorizatii de functionare. Ei sustin ca in aceasta situatie s-a ajuns din cauza Primariei Capitalei, care a oprit orice fel de avizare pe motiv ca lucreaza la un regulament pentru comertul cu flori in Bucuresti, scrie News.ro.

Webeditor: A.C. Author: A.L. marți 04 aprilie 2017 , 13:15

Foto: Digi24.ro
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Florarii au inceput sa se adune in jurul orei 10.00 in Piata Universitatii. Ei au adus flori si au spus ca vor sa munceasca, insa sunt impiedicati de autoritatile locale, care nu le mai elibereaza avize de  functionare.

„Dupa sute de ani, meseria noastra, una dintre cele mai frumoase meserii traditionale rome, meseria de florar, este pusa in pericol.

Unele primarii din Bucuresti nu mai elibereaza avize de functionare din cauza Primariei Capitalei, care a oprit orice fel de avizare deoarece lucreaza la un regulament pentru comertul cu flori”, a declarat presedintele Asociatiei Florarilor si Meseriilor Traditionale, Adrian Dinca.
Protestatarii reclama faptul ca lipsa avizelor pune in pericol sute de locuri de munca si obliga multe familii care se ocupa de comertul cu flori sa se gandeasca la plecarea din tara.

„Uniunea Europeana si statul roman trebuie sa promoveze conditiile pentru a crea locuri de munca pentru integrarea romilor in societate. Contrar acestor principii, in momentul de fata, cu voie sau fara voie, se pun in pericol sute de familii. in aceasta situatie, atat noi cat si copiii nostrii suntem nevoiti sa luam in calcul plecarea din tara si, bineinteles, sa devenim asistatii sociali ai Europei”, a mai spus Adrian Dinca.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si