Presedintele Emanuelle Macron a incercat sa dezamorseze situatia, dar s-a ales cu huiduieli. Romanii plecati acolo au vazut si ei evenimentele violente.

Seara de 1 decembrie 2018 va ramane cu siguranta in amintirea francezilor ca fiind una extrem de violenta. Vestele galbene, asa cum s-au autointitulat protestatarii, au ocupat celebrul bulevard Champs Elysee, unde au ridicat baricade in fata fortelor de ordine.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Presedintele Emanuelle Macron a vizitat mormantul soldatului necunoscut de la Arcul de Triumf a doua zi dupa proteste, dar a fost huiduit de francezi.

In urma violentelor, aproape 400 de manifestanti au fost arestati si peste o suta au fost raniti. Au fost victime si in randul fortelor de ordine. 23 de politisti au ajuns la spital. Peste o suta de masini au fost incendiate. Autoritatile franceze iau in calcul varianta declararii starii de urgenta.

Oamenii sunt nemultumiti de cresterea preturilor la pompa. Numai anul acesta, litrul de carburant s-a scumpit cu 16 la suta. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si