Pui pe sticlă. Rețetă rapidă la cuptor. Gustul copilăriei

Pui pe sticla. Rețetă rapidă la cuptor așa cum o gătea mama în copilăria noastră! Trebuie să o încerci. Va ieși extrem de delicioasă!

A.M.S., marți 18 februarie 2020 , 21:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pui pe sticla. Tuturor ne place sa mancam pui pe sticla la cuptor. Este rețeta copilăriei, am crescut cu ea și ori de câte ori o gustăm ne cuprinde nostalgia anilor dragi ai scolii primare sau ai liceului. Mama ne gătea în casă pui pe sticlă, cu cartofi și, pară, nimic nu ni se părea a fi mai gustos.

Ei bine, vă oferim azi o rețetă de pui pe sticlă delicios, făcut la cuptor.

pui pe sticla reteta la cuptor

Pui pe sticla. Iată care sunt pasii de preparare ai unui delicios pui pe sticlă la cuptor:

Ingrediente:

- 1 pui întreg

- 5-6 cartofi

- untură (eu am folosit de rață, dar se poate și de porc) sau ulei, pentru a unge puiul
- 1 morcov

pui pe sticla reteta la cuptor

- jumătate de ardei gras

- 3, 4 căței de usturoi

- un pahar de vin (eu am folosit vin de casă, rozé)

Citeste si: Creier pane. Motivul șocant pentru care ar trebui să îl incluzi în alimentația ta!

- rozmarin mărunțit – pentru pui

- oregano – pentru cartofi

- sare

- piper

- boia

- condiment pentru pui

pui pe sticla reteta la cuptor

- o sticlă de bere, de pe care ați luat eticheta

Puiul se unge bine cu untură, atât pe exterior, cât și pe interior. Astfel, va fi crocant, dar și fraged pe dinăuntru. Se condimentează cu sare, piper, boia, rozmarin și condimentul special pentru pui, atât pe exterior, cât și pe interior.

Citeste si: Piftie. Adevărul pe care puțini medici îl spun! Ce substanță conține?

Se pune apă într-o sticlă de bere, până la jumătate, după care se toarnă în sticlă jumătate de pahar de vin. Puiul se pune pe sticlă, îmbrăcând-o pur si simplu cu puiul
Cartofii se curăță și se taie în sferturi, pe lungime. Morcovul se taie rondele, iar ardeiul – fâșii.

Pui pe sticla. Se condimentează cu sare, piper, boia și oregano, se așează în tavă, apoi se pune restul de vin, puțină apă și ulei.

Sticla cu puiul se pune în mijlocul tăvii, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Se lasă o oră, apoi se pune la temperatură mai înaltă. Se lasă până când atât puiul, cât și cartofii fac o crustă, potrivit mamebune.ro.

Citeste si: Pui Shanghai. Adevărul despre acest preparat. Multă lume nu știe!

Pui pe sticla. Puiul pe sticla scos din cuptor se poate servi cu salată de roșii

Dacă avem pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de cartofi la tavă, atunci vă recomandăm să îl serviți cu o delicioasă salată de roșii cu ceapă. Se prepare imediat și necesită doar un ppic de dexteritate și 5 minute de efort

pui pe sticla reteta la cuptor

Citeste si: Pulpe de pui la cuptor. Condimentul care le face delicioase. Iată rețeta!

Pui pe sticla. Ingrediente:

- 1 ceapa

- 3 rosii

- 1 castravete

- sare

- ulei

- oțet

Mod de preparare

Pui pe sticla. Se taie rosiile felii, ceapa și castravetele. Se asezonează cu un pic de ulei si la fel de puțin oțet, se adaugă sare și piper și… cam asta este toată filosofia. Se amestecă foarte bine și se așteaptă 5 minute ca toate ingredientele să intre bine în legume. Mai departe, vă dorim “Poftă bună!”.

Citeste si: Oțet de mere. Licoare magică sau otravă pură?

pui pe sticla reteta la cuptor

Pui pe sticla. Atenție! Sticla de bere poate fi periculoasă!

Sticlele de bere si vin ne pot pune viata in pericol, mai rau decat alcoolul din ele. Oamenii de stiinta britanici au descoperit in interiorul acestora metale grele foarte toxice. Mai multe detalii puteti afla din "Jurnalul de Stiinte".

Studiul a fost condus la Universitatea Plymouth. Expertii au analizat mai multe tipuri de sticle de bere, vin si spirtoase, de 50 pana la 750 de mililitri. Le gasim in magazine si sunt fie transparente, fie colorate. In mai bine de trei sferturi dintre ele, cercetatorii au descoperit plumb, cadmiu si crom.

Cele mai periculoase valori au fost identificate in decoratiile si vopselurile de pe aceste sticle. Aici, spre exemplu, concentratiile de cadmiu au fost si de 20.000 de parti per milion, iar de plumb de 80.000 de parti per milion, adica de aproape o mie de ori mai mari.

Citeste si: Supă cu găluște gustoasă. Secretul celor mai pufoase găluște, ca la mama acasă

De altfel, studiul mai arata si ca, atunci cand sunt aruncate la gunoi si intra in contact cu ploaia, elementele chimice toxice se scurg si ajung in natura, informeaza digi-world.tv.

Pui pe sticla. De ce au sticlele de bere culori diferite

Ați observant, cu siguranță, că sticlele de bere au mai multe culori. Uneori sunt verzi, alteori maro, se întâmplă chiar să le găsim în culori bej sau, uneori de Crăciun, sticlele de bere pot fi chiar albastre. Ei bine, există o explicație pentru toate acestea.

Pui pe sticla. Berarii au început să foloseasca sticla deoarece păstra berea mai proaspată pentru mai mult timp. Cu toate acestea exista o problemă serioasă: în cazul în care berea era lăsată la soare prea mult timp dezvolta un miros şi un gust foarte urât.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că razele ultraviolete de la soare descompun acizii alfa din hamei care reacţionează apoi cu sulful prezent în bere, formând o substanţă chimică aproape identică cu cea pulverizată de sconcs.

Pui pe sticla. Soluţia a fost aceea de a colora sticlele de bere pentru a le proteja de razele UV. Similar cu modul în care ochelarii de soare vă ajută să vă protejaţi vederea, sticla de bere maro închis împiedică berea să se strice. Atunci, de ce bere în sticlă verde? Aceasta oferă o protecţie UV foarte mica, potrivit gustarte.ro.

Pui pe sticla. Povestea sticlei verzi

În jurul celui de-al doilea război mondial, producătorii de bere din Europa s-au confruntat cu un deficit de sticlă brună. Astfel, producătorii de bere de calitate superioară trebuiau să folosească sticle transparente, ceea ce făcea ca berile lor să pară mai ieftine.

Citeste si: Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă

Soluţia lor a fost aceea de a-şi vinde berea în sticle verzi, astfel încât consumatorul să poată vedea diferenţa dintre o bere obişnuită şi una de calitate superioară. Sticla verde de bere a devenit un simbol pentru berea de calitate provenită de la fabricile de bere din Europa.

Pui pe sticla. Astăzi, sticla verde este folosită de multe companii doar pentru a distinge berea lor de celelalte, din motive de marketing sau estetice, întrucât acum toate sticlele sunt protejate, indiferent de tipul de sticlă.

Cu toate acestea, cel mai bun sfat pentru orice băutor de bere este să vă păstraţi sticlele într-un loc răcoros şi întunecat, care va menţine berea proaspătă mai multă vreme.




Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si