Coronavirus: Purtarea măştilor sanitare ar putea fi obligatorie până în octombrie la Moscova

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a avertizat joi că în capitala Rusiei purtarea măştilor sanitare ar putea fi obligatorie până în octombrie când va începe vaccinarea masivă a populaţiei împotriva COVID-19, relatează EFE.

A.M.S., joi 04 iunie 2020 , 14:34

Purtarea măştilor, obligatorie până în octombrie la Moscova
Purtarea măştilor, obligatorie până în octombrie la Moscova
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  "Timpul necesar purtării măştilor depinde de termenele în care va apărea un vaccin în masă. Potrivit estimărilor, acest lucru ar putea avea loc între octombrie şi februarie anul viitor. Sper ca în octombrie să primim primele doze de vaccin", a declarat Sobianin, într-un interviu acordat agenţiei ruse TASS.

  El a precizat că până atunci centrele medicale provizorii instalate în capitală pentru a combate noul coronavirus vor continua să funcţioneze, ceea ce va permite spitalelor să revină la un regim de lucru normal.

  Capitala rusă, cu peste 12 milioane de locuitori, este principalul focar de COVID-19 din ţară, cu în total 187.216 de contagieri confirmate şi 2.685 de decese, deşi în ultimele zile cazurile au înregistrat o scădere.

  Sobianin a asigurat totodată că datele personale colectate pentru urmărirea persoanelor contagiate şi pentru declaraţiile electronice de deplasare prin oraş vor fi distruse după ce se va termina pandemia de coronavirus.

  Purtarea măştilor, obligatorie până în octombrie la Moscova
  Purtarea măştilor, obligatorie până în octombrie la Moscova

  Citeste si: Creștere alarmantă de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România

  Măsurile de izolare pentru a stăvili răspândirea coronavirusului au fost impus pe 29 martie la Moscova, iar primele măsuri de relaxare a restricţiilor au fost luate la 12 mai cu reactivarea sectoarelor industriei şi construcţiilor.

  De luni, în ziua în care au fost redeschide magazinele, li se permite cetăţenilor să iasă la plimbare trei zile pe săptămână.

  Potrivit datelor oficiale, Rusia raportează până în prezent 441.108 cazuri confirmate de COVID-19 şi 5.384 de decese, după ce în ultimele 24 de ore a înregistrat 8.831 noi cazuri şi 164 de decese.

  Citeste si: Ce se întâmplă acum cu mezzosoprana Maria Macsim Nicoară după ce a ieșit din comă


  Abonează-te pe

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si