Raed Arafat: 37 de orașe din România au intrat deja în scenariul roșu

Nu mai puțin de 255 de localități din toată țara au depășit rata de incidență de 3 la mie, a spus marți seara Raed Arafat. El a precizat că 22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3 la mie.

Razvan Ilie, miercuri 21 octombrie 2020 , 07:19

raed arafat
Raed Arafat, veste incredibilă: 22 de municipii au trecut de pragul de 3 infectări la mia de locuitori
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat marți seara că 22 de municipii și 15 orașe din România au trecut de pragul de 3 la rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori.

Raed Arafat a precizat că o creștere a numărului de îmbolnăviri duce la creșterea cifrei de pacienți în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar.

Citeste si: Milionar român, tâlhărit în propria casă din Nordul Capitalei. Ziua, în amiaza mare!

Nu mai puțin de 22 de orașe mari au depășit rata de 3 la mie și s-au luat măsuri, a spus Raed Arafat.

„De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar. Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 - 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a punctat secretarul de stat Raed Arafat.

Veste neagră: 255 de localități din România au depășit rata de incidență de 3 la mie 

În acest moment avem 615 localități care au incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori, a anunțat Raed Arafat. Sunt 44 de municipii și 50 de orașe care se înscriu la aceste cote de incidență.

În schimb, sunt 255 de localități în toată țara care au depășit rata de incidență de 3 la mie, a spus Raed Arafat. El a precizat că 22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3 la mie.

Raed Arafat a enumerat câteva dintre municipiile care au incidența de peste trei la mie: București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

Coronavirus: Primul județ din România care intră în scenariul roșu

Al doilea val al pandemiei de coronavirus mătură tot și în România - noi localități trec una după alta în scenariul roșu, iar acum este rândul unor județe întregi. 

Potrivit celui mai recent bilanț al Grupului de Comunicare Strategică (GCS), incidența cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 la mia de locuitori atât în Capitală, cât și în județul Alba. Aici rata de infectare a urcat, marți 20 octombrie, la valoarea de 3,06 la mie (vezi graficul mai jos).

Prefectul județului Alba a anunțat că noi măsuri vor fi luate după intrarea județului în scenariul roșu, dar se va ține cont și de faptul că sunt localități unde nu este niciun caz de infectare.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si