Raed Arafat: „Aseară s-a luat pentru prima dată decizia...”

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat miercuri că, în prezent, în București nu mai există locuri libere la ATI, iar un pacient a fost transferat la Ploiești.

Author: Alex Dumitrescu miercuri 15 iulie 2020 , 20:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Raed Arafat a explicat de ce este nevoie de carantină, dar și de prelungirea stării de alertă, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus.

„Aseară s-a luat pentru prima dată decizia de a transfera un pacient Covid de la Terapie Intensivă din București către Spitalul din Ploiești, acolo unde i s-a găsit

un loc. Asta este situația reală!

Din păcate, aceste locuri se eliberează doar în momentul în care o persoană se simte mai bine și este mutat de la ATI sau în caz de, Doamne ferește, deces.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Apel către cetățeni

Șeful DSU a lansat un apel către cetățeni să nu mai ceară externarea din spital și să nu creadă tot ce citesc pe rețelele de socializare.

„Este o situație asupra căreia am avertizat. Noi am mai avut 3 cazuri, despre care știu, oameni care s-au externat, au ajuns acasă și ulterior au început să se simtă rău.

La câte dezbateri au avut loc, la câte păreri neavizate s-au exprimat în spațiul public, oamenii au ajuns să considere că dacă stau pe picioare sunt ok. Este o situație gravă, pentru că oamenii pot merge acasă și pot avea simptome grave, chiar comă din cauza lipsei de aur. Dacă medicii recomandă o supraveghere de câteva zile este normal să asculți medicii și nu părerie neavizate, care, din păcate, sunt extrem de puternic distribuit.

Noi ne temeam să nu vină oameni din zonele roșii, dar uite că acum suntem în situația în care noi provenim din zona cu risc, ceea ce este normal pentru că deciziile s-au luat pe baza informațiilor științifice”, a spus Raed Arafat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si