Rafila: „Eu nu vreau să ajungem în situaţia în care ţările din UE vor începe să funcţioneze cvasi-normal, iar România va continua ani de zile”

Medicul Alexandru Rafila precizează că procesul de autorizare a unui vaccin, chiar dacă se produce mai repede, este unul "foarte laborios” şi că nu se pune problema ca aceste vaccinuri să producă efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populaţiei.

Alina Raducu, marți 24 noiembrie 2020 , 17:56

Rafila: „Eu nu vreau să ajungem în situaţia în care ţările din UE vor începe să funcţioneze cvasi-normal”
Rafila: „Eu nu vreau să ajungem în situaţia în care ţările din UE vor începe să funcţioneze cvasi-normal”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Eu nu vreau să ajungem în situaţia în care ţările din Uniunea Europeană vor începe să funcţioneze cvasi-normal, iar România va continua ani de zile, datorită unor aşa-zise zvonuri sau unor aşa-zise opinii ale unor persoane publice care descurajează lumea să se vaccineze", declară medicul.

Declarațiile Medicului Alexandru Rafila privind situația vaccinurilor anti-COVID-19

Alexandru Rafila a declarat, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, că chiar dacă autorizarea se produce mai repede decât în cazul altor produse farmaceutice, este "un proces foarte laborios” şi ţine cont de toate dovezile ştiinţifice.

"Deci nu se poate pune problema că aceste vaccinuri pot să producă nişte efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populaţiei. (...) În ceea ce priveşte unii colegi de-ai mei, cu toată stima pentru activitatea lor, haideţi să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate! Eu, de exemplu, dacă mă întrebaţi care este strategia terapeutică în glaucom sau în cataractă, răspunsul meu este «nu ştiu». Şi atunci, pentru că nici eu nu ştiu care este strategia terapeutică, cred că ar trebui fiecare să ne referim la ceea ce cunoaştem, iar dacă avem opinii personale, să le păstrăm pentru noi şi să nu devenim nişte influenceri ai opiniei publice, în condiţiile în care de aceste vaccinuri şi de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcţionării acestei ţări. Eu nu vreau să ajungem în situaţia în care ţările din Uniunea Europeană vor începe să funcţioneze cvasi-normal, iar România va continua ani de zile, datorită unor aşa-zise zvonuri sau unor aşa-zise opinii ale unor persoane publice care descurajează lumea să se vaccineze. Să fim serioşi, să fim responsabili, or lucrul ăsta câteodată lipseşte, şi afirmaţii care nu sunt bazate pe nimic, pe nimic, nu există niciun fel de literatură de specialitate, studii, absolut nimic care să certifice o astfel de opinie cum este cea legată de leucemie, mi se pare că sunt nu numai exagerate, ci sunt periculoase”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila a mai spus că, tocmai pentru nu există foarte multe date despre acest vaccin, a fost "o greşeală” efectuarea unor chestionare cu privire la intenţia de vaccinare în rândul unor categorii ale populaţiei.

Medicul Rafila susține că vaccinarea împotriva infecţiei cu noul coronavirus este "o misiune la care trebuie să participăm cu toţii”, iar aceasta "nu trebuie folosită politic”

Citeste si: Prima țară din Europa de Est care a detectat coronavirus la nurci. Cât de mare e pericolul

"Este profund greşită asumarea politică a acestei chestiuni. Oamenii din România trebuie să se vaccineze indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice, iar debutul campaniei de vaccinare, care trebuie să înceapă, bineînţeles, cu informarea, trebuie să evite gafe cum au fost cele legate de solicitarea listelor cu persoane care doresc să se vaccineze în condiţiile în care nu avem informaţii despre vreun vaccin care să fi fost încă autorizat. (...) Nu vaccinarea în sine este importantă, ci succesul unei astfel de campanii care ne readuce, într-un interval de 9-12 luni, la o viaţă normală”, a mai afirmat Alexandru Rafila.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Live Stream Online „Teo Show”- Ediția de marti, 26 ianuarie - VIDEO. Faimosul Costi... Live Stream Online „Teo Show”- Ediția de marti, 26 ianuarie - VIDEO. Faimosul Costi Ionita face declaratii direct din Republica Dominicana!
demamici.ro
O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a... O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a lăsat-o fără viață sub ochii surorii mai mici | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
ÎCCJ a decis: Deschiderea unui cont pe o rețea de socializare folosind numele altei... ÎCCJ a decis: Deschiderea unui cont pe o rețea de socializare folosind numele altei persoane este o infracțiune
infoactual.ro
Alimente pentru o siluetă de invidiat. Ce trebuie să mănânci ca să topești kilogramele... Alimente pentru o siluetă de invidiat. Ce trebuie să mănânci ca să topești kilogramele în plus
infoactual.ro
Bun venit la Washington, Champ și Major! Câinii lui Joe Biden au ajuns la Casa Albă Bun venit la Washington, Champ și Major! Câinii lui Joe Biden au ajuns la Casa Albă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si