Raluca Turcan: „Judecătorii Curţii Constituţionale pun în pericol funcţionarea statului român”

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că judecătorii Curţii Constituţionale pun în pericol funcţionarea statului român, întrucât în jurul datei de 20 iunie vor expira mandatele aleşilor locali, ceea ce reprezintă o "situaţie fără precedent care pune în pericol funcţionarea administraţiei publice locale".

G.B., miercuri 03 iunie 2020 , 19:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Decizia de azi a CCR este o nebunie! Pentru a doua oară, în mai puţin de o lună, judecătorii Curţii Constituţionale pun în pericol funcţionarea statului român! În jurul datei de 20 iunie vor expira mandatele aleşilor locali - alegerile din 2016 au avut loc pe 5 iunie, iar mandatele s-au preluat la distanţă de câteva zile - situaţie fără precedent care pune în pericol funcţionarea administraţiei publice locale", afirmă Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Raluca Turcan: „Judecătorii Curţii Constituţionale pun în pericol funcţionarea statului român”

Ea spune că, practic, în doar 17 zile încetează toate mandatele aleşilor locali.

"Autosesizarea Curţii Constituţionale cu privire la OUG 44/2020 este fără precedent. Guvernul a acţionat corect pentru a soluţiona o problemă urgentă şi excepţională care nu suferă amânare, respectiv prevenirea încetării mandatelor aleşilor locali. Nu pentru că aşa a dorit Guvernul PNL, ci pentru că criza generată de pandemie nu ne-a oferit altă posibilitate! Toate celelalte state europene afectate de pandemie şi care se aflau în an electoral au amânat alegerile pentru a-şi proteja cetăţenii", explică Turcan.

Citeste si: Elevii nord-coreeni se întorc în şcoli

Citeste si: Doliu în lumea cinematografiei. A lăsat în urma ei o serie de filme legendare

Citeste si: Legea privind starea de alertă, atacată la CCR

raluca turcan judecători

OUG de prelungire a mandatelor autorităţilor locale şi legea de aprobare a acesteia sunt neconstituţionale, a decisi miercuri Curtea Constituţională, argumentând că prelungirea mandatelor aleşilor locali se face prin lege organică, de către Parlament.

Citeste si: De ce a dat Bianca Drăgușanu foc buchetului de la Alex Bodi: „A ars...”

Tot Parlamentul decide cine stabileşte data alegerilor locale, respectiva dacă aceasta e decisă prin lege organică sau prin Hotărâre de Guvern.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si