Raluca Turcan, despre raportul privind starea de urgenţă: „Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil, instituţii slăbite”

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că în raportul despre starea de urgenţă pregătit pentru a fi prezentat Parlamentului se va reflecta şi "contextul deosebit de dificil". "Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil, instituţii slăbite, deprofesionalizate şi insuficient populate cu oameni profesionişti şi lucrurile acestea se vor reflecta foarte bine în analiza pe care o vom face", spune Turcan.

G.B., joi 21 mai 2020 , 17:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban i-a amintit vicepremierului Raluca Turcan, la începutul şedinţei de Guvern de joi, de raportul care trebuie prezentat Parlamentului privind starea de urgenţă, spunând că ministerele şi autorităţile implicate ar trebui să prezinte activitarea.

Raluca Turcan, despre raportul privind starea de urgenţă: „Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil, instituţii slăbite”

„Este necesar să concretizăm toate acţiunile instituţionale într-un raport privind starea de urgenţă. Dacă plecăm cu o analiză comparativă între România şi alte ţări care au intrat odată cu noi în această criză sanitară mondială, putem vedea că evoluţia României a fost una net superioară. Acest lucru este datorat unui efort comun între autorităţile publice, societate civilă, companii şi un respect deosebit din partea oamenilor faţă de măsurile adoptate de Guvern privind distanţarea socială şi regulile sanitare", a afirmat Raluca Turcan.

Citeste si: Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a infectat cu HIV un vecin, cu care a întreţinut relaţii sexuale

Citeste si: Un nou focar de coronavirus: Mai mulți români care lucrau într-un abator din Germania, infectați

Citeste si: De vineri încep înscrierile pentru testarea anti-COVID a bucureștenilor

raluca turcan proiect de lege

Ea a spus că speră ca raportul să fie finalizat până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Citeste si: Panică pentru Marcel Vela. Un apropiat al acestuia a fost infectat cu COVID-19. Ce se întâmplă în aceste momente cu ministrul?

„(Raportul - n.r.) va fi direcţionat pe trei mari paliere, şi anume: ordonanţele de urgenţă ale Guvernului, Ordonanţele Militare, măsurile specifice ale ministerelor şi toate acestea într-un context deosebit de dificil, nu doar internaţional, ci şi intern. Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil, instituţii slăbite, deprofesionalizate şi insuficient populate cu oameni profesionişti şi lucrurile acestea se vor reflecta foarte bine în analiza pe care o vom face", a susţinut vicepremierul.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si