
1 din 2 | Pandemia COVID-19 în România.

2 din 2 | Vaccinarea anti coronavirus.
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis, vineri, că, având în vedere scăderea numărului de doze de vaccin primite de România în 18 ianuarie, există o diferenţă între numărul de doze de vaccin disponibile şi numărul de persoane programate în următoarele trei săptămâni.
Doza de rapel va fi, însă, asigurată pentru toată lumea şi deocamdată nu se impune amânarea rapelului pentru nicio persoană. În cazul în care acest lucru va fi necesar, CNCAV precizează că rapelul poate fi făcut şi la 42 de zile, fără a fi afectată eficacitatea.
Ce au transmis autoritățile
”Doza de rapel este asigurată pentru toate persoanele care au primit prima doză.
Sursa citată a precizat că, potrivit precizărilor din prospect şi ale OMS, ”efectuarea rapelului poate fi realizată în intervalul 21-28 de zile, existând posibilitatea chiar de a extinde, conform studiilor, până la 42 de zile, fără afectarea eficacităţii”.
Autorităţile precizează că, în cazul în care va fi necesară în viitor amânarea rapelului pentru vreo persoană, aceasta va fi automat anunţată.
”Persoana este anunţată, în mod automat, când este programată la rapel şi nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoană”, a mai precizat CNCAV.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, VAleriu Gheorghiţă, a declarat, joi seară, la B 1 TV, că până în 8 februarie sunt programate la vaccinare aproape 500.000
Citeste si: Organizaţia Mondială a Comerţului va aproba mai multe vaccinuri pentru COVID-19
”Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc atât vom folosi. La sfârşitul primei săptămâni din februarie, practic, vom fi aproape cu stocul la zero ”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, precizând că ”primele două săptămâni din februarie vor fi complicate”.
„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.
„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"
Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.