Răsturnare de situație. Andreea, fetița din centrul de plasament, nu a murit pentru că a căzut un dulap pe ea. Tatăl copilei, declarații dureroase. Ce s-a întâmplat de fapt

marți 04 decembrie 2018 , 15:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Andreea, fetița în vârstă de 10 ani, internată în centrul de plasament nu a murit după ce a căzut un dulap pe ea, ci a fost împinsă de un alt copil peste balustradă.

Tatăl fetei, Ion Lulea, este cel care susține că un băiat, internat și el la centrul de plasament Cireșarii, ar fi împins-o pe fiica lui, iar copila a căzut în cap. „Andreea a fost împinsă de un copil, Dan, de 10 ani, de pe o balustradă. Mi-au spus alți copii care au fost martori. Copiii au fost apoi împrăștiați la alte centrre, pentru a ascunde ce s-a întâmplat de fapt. Andreea a căzut în cap și a fost dusă la Bagdasar”, a declarat Ion Lulea pentru Observator.tv.

„Eu am văzut-o a doua zi după ce s-a întâmplat. Andreea nu avea nicio zgârietură, nici pe corp, nici la față”, mai spune tatăl fetei decedate. Andreea a suferit trei intervenții chirurgicale la cap la Spitalul Bagdasar Arseni, iar, pe 29 septembrie, a fost mutată la Spitalul Marie Curie, pentru a i se drena lichidul de la cap. După câteva zile de la internare, pe 29 noiembrie, Andreea a decedat.

Reacția autorităților

Peste fată a căzut un dulap la începutul lunii septembrie, iar la finele lui noiembrie a murit. "În data de 9 septembrie poliţiştii Secţiei 24 de Poliţie au fost sesizaţi, prin numărul de urgenţă 112, că în incinta unui centru de plasament de pe raza Sectorului 5, o minoră instituţionalizată a suferit un accident, fiind lovită de un dulap.La faţa locului s-a deplasat un echipaj de prim ajutor, care a preluat persoana rănită şi a transportat-o la spital.
În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culă.

În data de 29 noiembrie a fost înregistrat decesul minorei, trupul neînsufleţit fiind ridicat şi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.

În funcţie de datele necroptice, precum şi cele rezultate din cercetare se analizează schimbarea încadrării juridice, precum şi aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", se arată într-un comunicat dat presei de reprezentanţii IGPR Bucureşti.

Centrul de Primire în Regim de Urgență Cireșarii

Centrul de plasament Cireșarii, locul în care se afla Andreea, micuța în vârstă de 10 ani, este un centru de primire în regim de urgență pentru copii abuzați, neglijați și exploatați, copii victime ale traficului.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si