Reacția MApN și a Spitalului Colentina după acuzațiile lui Vlad Voiculescu cu privire la numărul de morți COVID-19 din spitale

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a declarat, luni, că există diferențe majore de raportare a numărului de decese de COVID la Spitalul Colentina și la Spitalul ROL 2, care aparține de Ministerul Apărării Naționale. Atât MApN cât și Spitalul Colentina au reacționat după acuzațiile ex-ministrului USR PLUS.

Razvan Ilie, luni 19 aprilie 2021 , 17:39

Acuzațiile lui Vlad Voiculescu, demontate de oficialii din MAPN[Sursa foto: Facebook / Vlad Voiculescu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a precizat luni, într-un comunicat de presă, că toate decesele înregistrate în unitatea medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost" centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare".

"Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale", se spune în  comunicatul de presă al MAPN.  

Citeste si: Vlad Voiculescu a vorbit despe subiectul mutării transplanturilor la Viena. Ce a declarat fostul ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu: Mai puține decese raportate în platformă 

Vlad Voiculescu a susținut luni, într-un interviu acordat postului Europa FM, că a descoperit că la Spitalul Colentina diferențele de raportare ar fi de ordinul „sutelor” de morți.

De asemenea, și la Spitalul ROL 2 ar fi fost raportate mai puține decese în platformă, decât numărul morților din spital, mai susține fostul ministru.

UPDATE. Reacția conducerii de la Spitalul Colentina

Diferenţa dintre raportările deceselor unor pacienţi cu COVID-19 în aplicaţiile Alerte MS şi Corona Forms este minimă şi are drept cauză un factor strict obiectiv, respectiv ora diferită la care acestea sunt făcute în cursul zilei, informează Spitalul Clinic Colentina într-un comunicat transmis, luni.

Spitalul Clinic Colentina a precizat că toate decesele înregistrate până în prezent au fost raportate cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, "iar afirmaţiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală".

Redăm mai jos Precizările făcute de Ministerul Apărării:

"Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID-19 de către Formațiunea medicală de tratament ROL 2, facem următoarele precizări:

Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din luna aprilie 2020.

Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze

de date, conform competențelor legale"

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Roxana Ghiță a recunoscut. Cu ce concurent de la Survivor România 2021 și-ar dori o... Roxana Ghiță a recunoscut. Cu ce concurent de la Survivor România 2021 și-ar dori o aventură de o noapte?
spotmedia.ro
Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de... Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de la Booking.com
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului... Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
infoactual.ro
Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina! Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si