16 reguli pentru călătoria cu avionul. Ce se schimbă după 15 mai

Aeroportul Henri Coandă a făcut publice 16 reguli pentru călătoria cu avionul, care vor intra în vigoare după 15 mai, când iau sfârșit restricțiile impuse de starea de urgență.

I.C., joi 14 mai 2020 , 10:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aceste prevederi sunt incluse în lista de măsuri aplicate pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” de la data de 15 mai transmisă de Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti, pentru informarea pasagerilor

Citeste si: Ultima zi de stare de urgență în România. Ce schimbări aduce starea de alertă

Compania are următoarele recomandări pentru cei care se vor afla la aeroport din data de 15 mai:

1.

Păstraţi permanent contactul cu operatorul aerian pentru orice informaţii privind zborul!

2. La sosirea la aeroport, debarcarea pasagerilor se va face la distanţă faţă de terminal, aceştia urmând a fi dirijaţi direct către corturile de aşteptare. Întreg traseul pasagerilor este marcat în mod vizibil.

3. Staţia de autobuz şi peronul de debarcare din taxi/autoturism au fost repoziţionate. Accesul autoturismelor în parcarea Plecări se face, de asemenea, pe un flux modificat. Acestea sunt semnalizate în mod vizibil. Atenţie, din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu  Gara de Nord, circulaţia în zona aeroportului este în continuare deviată!

4. Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măştii de protecţie, cât şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur.

5. De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de către angajaţii aeroportului, în funcţie de destinaţie şi ora programată a cursei.

Citeste si: OMS: Sănătatea mintală şi bunăstarea tuturor societăţilor au fost afectate sever de criză. Copiii și tinerii, cei mai vulnerabili

6. În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de aşteptare. Pentru păstrarea distanţei de 1 metru, vor fi respectate indicaţiile autocolantelor amplasate pe pardoseală.

7. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staţionarea.

În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă.

8. După efectuarea formalităţilor de check-in, pasagerii vor urma fluxul obişnuit, păstrând distanţa de 1 metru faţă de cei din jur. Purtarea măştii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităţilor de acces şi la controlul de securitate.

9. În zona de îmbarcare este asigurat spaţiul necesar păstrării distanţei de 1 metru faţă de cei din jur.

10.

Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

11. Îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat faţă de uşa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă uşă.

12. Fluxul de sosiri nu se modifică, fiind însă interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. Râmân valabile obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie, precum şi păstrarea unei distanţe de 1 metru faţă de cei din jur.

Citeste si: OMS: Virusul ar putea să nu fie eradicat niciodată

13. Pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziţie de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal şi pentru alte persoane decât pasagerii.

14. Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluţii dezinfectante- recomadăm utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi.

15. Vă rugăm să respectaţi indicaţiile personalului din aeroport!

16. Eventualele modificări impuse de autorităţi vor fi imediat implementate şi aduse la cunoştinţa publicului.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Sorin, iesire nervoasa la adresa lui Albert! Scandal de proportii intre cei doi... Sorin, iesire nervoasa la adresa lui Albert! Scandal de proportii intre cei doi Razboinici, dupa jocul de recompensa! "Sunt satul de tine! Tu ai stricat tot!"
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai... S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România
infoactual.ro
Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina! Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina!
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si