Repartizare licee 2022: Când se anunţă rezultatele la admitere liceu 2022?

Repartizare licee 2022: Absolvenții claselor a-8-a au scăpat de emoțiile examenelor. Aceștia au luat acum o pauză pentru a se relaxa și a se bucura de vacanță.  Mai este un pas până aceștia devin liceeni: repartizarea la instituțiile de învățământ în funcție de media de la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Author: Alexandra Bercea marți 05 iulie 2022 , 14:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Repartizare licee 2022:  Procedura computerizată este programată pe data de 14 iulie. Candidatul va completa fișa de admitere la liceu în 2022 în prezența părinților sau a reprezentanților legali și a dirigientelui clasei.

Aceștia, împreună cu candidatul, vor semna fișa de admitere la liceu. 

Iată cum arată  modelul unei fișe de înscriere

Cum trebuie completată fișa de admitere liceu 2022?

candidații trebuie să fie foarte atenți la următoarele reguli în momentul în care completează opțiunile dorite:

• Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni.

Citeste si: Dată Admitere Medicină 2022: Când au loc examenele la UMF Bucureşti, UMF Cluj, UMF Târgul Mureş, UMF Iaşi, UMF Craiova şi UMF Sibiu?

• Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

• Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă.

• Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi  prima luată în considerare pentru fiecare elev.

• Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu îți poate dăuna în niciun fel – oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri disponibile.

Calendar admitere la liceu 2022

30 iunie 2022: Depunerea declarațiilor de către părinții sau reprezentanții legali ai candidaților care optează pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă, la secretariatele unităților de învățământ de proveniență

1 iulie 2022: completarea de către secretariatele școlilor a fișelor de înscriere cu numele/codul unității de învățământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenților clasei a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele și mediile obținute la evaluarea naționala din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere, prin preluarea acestora din aplicașia informatică centralizată.

4-5 iulie: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită întrarea pe locurile speciale pentru rromi și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ.

Introdcerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere, verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fiș alistată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date
computerizată și listarea fișelor corectate din calculator

7 iulie: Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru rromi și comunicarea rezultatelor candidaților.
Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru rromi se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere.

4 – 11 iulie 2022: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a

4 – 11 iulie 2022: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.

12 iulie 2022: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

12 iulie 2022: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.

13 iulie 2022: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională.

13 iulie 2022: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.

14 iulie 2022: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023.

14 iulie 2022: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.
Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

20 iulie 2022: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

21, 22 și 25 iulie 2022: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată

Citeste si: Medii Admitere liceu 2022: Ierarhia la nivel judeţean


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si