Iată ce trebuie să știi despre monitorizarea factorilor de mediu!

În funcție de specificul activității desfășurate, monitorizarea se extinde la diverse aspecte ale mediului, inclusiv:

  • Analiza apelor uzate evacuate: verificarea calității apei eliminate în mediu pentru a preveni poluarea cursurilor de apă și a ecosistemelor acvatice.
  • Analiza emisiilor din procesele tehnologice: monitorizarea substanțelor emise în atmosferă pentru a minimiza efectul negativ asupra calității aerului și sănătății publice.
  • Analiza calității solului: evaluarea consecințelor activităților umane asupra solului și a potențialelor riscuri pentru sănătatea umană și mediul înconjurător.
  • Analiza zgomotului și a vibrațiilor: măsurarea și controlul nivelului de zgomot și vibrații pentru a minimiza deranjul asupra comunităților locale și a faunei sălbatice.

Citește și: Anunț important pentru șoferi! Data până la care pot plăti impozitul auto în anul 2024!

Monitorizarea factorilor de mediu se adresează atât persoanelor fizice, cât și celor juridice care desfășoară activități cu potențial efect negativ asupra mediului. Prin intermediul actelor de reglementare, cum ar fi avize, acorduri, autorizații de mediu și al altor documente, se impun obligații specifice pentru respectarea limitelor de poluare stabilite de lege sau de autoritățile competente.

Pentru a asigura conformitatea cu reglementările, sancțiunile sunt impuse în cazul nerespectării prevederilor autorizațiilor de mediu sau a obligațiilor de notificare privind schimbările survenite în procesele tehnologice.

Amenzile sunt stabilite atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, cu valori precizate în funcție de tipul încălcării.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Luna Plină în ianuarie 2024: Zodiile care au parte de o perioadă minunată

Echipa de consultanți de mediu Stratos joacă un rol crucial în sprijinirea entităților în procesul de monitorizare. Aceștia oferă asistență în identificarea și contractarea laboratoarelor acreditate pentru efectuarea analizelor necesare, contribuind astfel la respectarea reglementărilor și prevenirea sancțiunilor. De asemenea, un responsabil de mediu va fi capabil să efectueze un bilanț de mediu atunci când este nevoie. De cele mai multe ori, această procedură este realizată atunci când activitatea ta se încheie sau este transferată. 

Ai nevoie de o echipă de consultanți cu experiență în domeniul protecției mediului, care să înțeleagă detaliile reglementărilor și cerințelor specifice din acest domeniu. Echipa aleasă trebuie să fie familiarizată cu legislația și standardele locale și internaționale referitoare la protecția mediului. Astfel, aceștia pot oferi asistență pentru respectarea reglementărilor în vigoare.

Așadar, pentru a beneficia de o abordare specializată în monitorizarea factorilor de mediu ai nevoie de specialiști în domeniu. Apelează chiar acum ce o echipă profesionistă!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si