Decizia momentului: Până când ar putea prelungi Germania restricţiile pentru COVID-19?

Restricţiile în lupta împotriva noul coronavirus ar putea fi prelungite până în primăvară în Germania, avertizează ministrul german al Economiei Peter Altmaier într-un interviu acordat cotidianului Die Welt. De asemenea, Angela Merkel spune că este posibilă o prelungire a măsurilor dacă nu cumva se înregistreată "un recul neaşteptat al numărului de noi cazuri de coronavirus"

Alina Raducu, duminică 29 noiembrie 2020 , 09:08

Restrictii Germania
Restrictii Germania
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Avem trei sau patru luni lungi de iarnă în faţa noastră”, declară Peter Altmaier. ”Multe vor depinde” de momentul sosirii vaccinurilor, apreciază el.

Însă ”este posibil ca restricţiile să continue în primele luni ale lui 2021”, avertizează ministrul.

Germania este statul care a rezistat mult mai bine pandemiei decât alți vecini, dar întâmpină în prezent dificultăţi în oprirea valului doi al covid-19, a decis miercuri să înăsprească măsurile în lupta împotriva virusului SARS-Cov-2.

Obiectivul acestor măsuri este să reducă şi mai mult contactele, până la începutul lui ianuarie, limitând la cinci numărul participanţillor la reuniuni familiale, de exemplu, cu excepţia perioadei sărbătorilor de la sfârşitul anului.

Mesajul transmis de Angela Merkel

Cancelarul Angela Merkel a justificat în faţa deputaţilor această nouă înăsprire evocând un nivel în continuare ”prea mare” al infectărilor cu noul coronavirus, în timp ce acestea sunt pe cale ”să scadă cu mare viteză în anumite ţări vecine”, a subliniat ea, fără să dea nume.

"Situația nu ne permite din păcate să anulăm restricțiile impuse în noiembrie." Restaurantele, barurile rămân închise, activitățile sportive și culturale sunt întrerupte, la fel ca și găzduirea de turiști în hoteluri. Măsurile se aplică, deocamdată, până pe 20 decembrie. Este însă probabilă o prelungire a lor, a declarat Angela Merkel, "dacă nu se va înregistra cumva un recul neașteptat al numărului de noi cazuri de coronavirus." De la bugetul federal vor fi achitate în continuare, parțial, despăgubiri pentru pierderile suferite în lockdown de agenții economici afectați, conform dw.com.

Angela Merkel
Angela Merkel

Limitarea contactelor sociale va fi de asemenea înăsprită, a anunțat Merkel: este permisă doar întâlnirea a maximum cinci persoane din două familii diferite. În plus, în regiunile cu peste 200 de noi cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori în interval de o săptămână ar urma să fie luate măsuri suplimentare de reducere a contactelor, dar acestea sunt lăsate la latitudinea landurilor.

Franţa a reintrat în noiembrie într-o izolare mai dură decât cea din Germania, iar acum se află între ţările în care numărul cazurilor zilnice a scăzut puternic. Aceasta a decis să relaxeze în mod treptat restricţiile.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 28 noiembrie. Infernul de la ATI, noi cifre record

În Germania, numărul noilor cazuri zilnice a depăşit 21.000 sâmbătă, iar al morţilor din cauza covid-19 a crescut în ultimele 24 de ore cu 379, la 15.965, potrivit Instituluide boli infecţioase Robert Koch.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Coronavirus în România, 26 ianuarie 2021. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate Coronavirus în România, 26 ianuarie 2021. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate
demamici.ro
O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a... O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a lăsat-o fără viață sub ochii surorii mai mici | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
ÎCCJ a decis: Deschiderea unui cont pe o rețea de socializare folosind numele altei... ÎCCJ a decis: Deschiderea unui cont pe o rețea de socializare folosind numele altei persoane este o infracțiune
infoactual.ro
Alimente pentru o siluetă de invidiat. Ce trebuie să mănânci ca să topești kilogramele... Alimente pentru o siluetă de invidiat. Ce trebuie să mănânci ca să topești kilogramele în plus
infoactual.ro
Bun venit la Washington, Champ și Major! Câinii lui Joe Biden au ajuns la Casa Albă Bun venit la Washington, Champ și Major! Câinii lui Joe Biden au ajuns la Casa Albă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si