Limonada este foarte usor de pregatit, dar nu toate retetele sunt delicioase. Uite cum sa prepari cea mai gustoasa limonada.

1. Cu menta

Ingrediente: 3 lamai potrivite, zahar dupa gust, frunze proaspete de menta, 1 l apa.
Mod de preparare: Menta se spala bine si se rup frunzulitele. Coditele se arunca. Lamaile se storc. Se pastreaza 2-3 felii pentru decor. intr-un pahar sau cana mare se pune zaharul dupa gust, se adauga sucul de lamaie, menta si apa.

Daca va place gustul puternic de menta pisati frunze proaspete de menta si amestecati cu sucul de lamaie. Se amesteca bine si se adauga gheata.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

2. Cu lime
Ingrediente: 3 lamai, 3 linguri miere, 2 lime, gheata.
Mod de preparare: Lamaile se storc, mierea se amesteca cu putina apa si se incalzeste pentru o dizolvare mai rapida, lime se taie rondele. Se pun toate in carafa, se adauga gheata si se da la frigider circa o ora.

3. Cu miere

Ingrediente: 5 lamai, 5 linguri cu miere, 1 litru apa plata
Mod de preparare: Lamaile sunt spalate, taiate pe jumatate si stoarse.

Sucul este pus intr-o cana mare de sticla. Se adauga mierea si se amesteca bine pana se dizolva, apoi se adauga apa. Se pun feliute de lamaie si se da la rece.
 

4. Cu fructe: Fie ca sunt citrice sau alt tip de fructe, cum ar fi zmeura, nectarine sau kiwi, reteta e simpla: 1 litru apa plata sau minerala, 5 lamai, 4 lingurite cu miere.

Tai si storci lamaile, adaugi mierea si dizolvi, toci fructele si le pui peste. Sau poti stoarce sucul din fructe si sa il adaugi peste limonada.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si