Rețete din străbuni! Cel mai mare mic dejun

Pe ultima suta de metri inainte ca Sibiul sa preia titlul de Regiune Gastronomica Europeana, restaurantele din oras schimba meniurile. Daca planuiti o scurta escapada, neaparat incercati preparatele cu arome locale! O noutate absoluta e "micul dejun sibian".

A.N.C, joi 31 ianuarie 2019 , 21:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Oaspetii acestui restaurant elegant sunt intampinati la primele ore ale diminetii cu produse traditionale locale.
Gazdele aduc bunatatile de la producatori si ii poftesc pe musafiri la un "mic-dejun Sibian".

In fata bunatatilor cum doar aici gasesc, norocosii uita sa se mai ridice de la masa.
Printre cei care s-au indragostit de micul-dejun servit aici sunt si multi straini.

Citeste si: Programul "Mangalita" nu mai da roade! Porcii gratis nu aduc profit

70 de localuri s-au inscris pana acum in Cartea Gusturilor - un catalog in care sunt incluse restaurantele din judet care au in meniul lor produse locale.
Fiecare are 5 preparate care sunt prezentate in lista, iar cei care ajung aici afla si ce mancaruri sunt recomandate in celelalte unitati.

In alt restaurant, vedetele din meniu sunt antricotul de vita si scoicile pregatite cu slanina de mangalita afumata.
Daca nu va sunt pe plac, aflati ca alternative gustoase sunt destule!

Citeste si: O mașină cu 4 tineri intră într-un rezervor cu GPL, la Botoșani

Cu fiecare sezon, meniul se schimba.

Judetul Sibiu va purta in 2019 titlul de Regiune Gastronomica Europeana impreuna cu regiunea Egeea de sud din Grecia.
Pe tot parcursul acestui an, in tot judetul vor avea loc evenimente de sustinere a gastronomiei locale si a producatorilor din zona.
Doar 8 regiuni din Europa au detinut pana acum aceasta distinctie.
Printre ele se numara Catalonia Si Lombardia.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si