Retete vechi si autentice din Vama Sucevei: o nebunie de gust si savoare cu hribe, fructe de padure, pogaci si fripturi delicioase

Din Bucovina, razbate inca, prin nameti, parfum de sarbatoare. Cel putin din bucatariile caselor de oaspeti din Vama Sucevei, unde femeile robotesc de parca de-abia se-apropie Craciunul. Tihna cinei autentice aduce la aceeasi masa fripturi domnesti si prajituri taranesti, mancaruri gata sa-ti spuna cate-o poveste si sa-ti impace orice pofta ai avea. Sa ne desfatam, prieteni! Incepe Tara-n Bucate. ##VIDEO42566##

Cu o nebunie de gust si savoare, ticluite in taina bunului obicei al locului. Asa va asteapta gospodinele dintre Obcine, la Vama, una dintre cele mai vechi si pitoresti asezari, de la poalele Raraului dar si din tara!

In casute batranesti injghebate pentru a nu da vreodata uitarii traditia locului, femeile dau rost, degraba, tuturor bunatatilor locului. Aici, hribul e ciuperca de festival, fructele de padure sunt mai des intalnite ca prunele iar carnea si neaosele barabule isi gasesc locul in cate si cate preparate de poveste…  

O covata cu aluat bun, framantat strasnic, sta in fruntea minunatului ospat. De asta se-apuca femeile mai intai, sa tocmeasca faina intr-o coca buna pentru paine ori turte pe plita, pogaci, cum le zice pe-aici. Abia mai apoi se rostuiesc celelalte. Vama e casa bucatelor bune, pregatite cu sarg si pricepere, cu har si dragoste curata.

Asa face si mama Albumitza… aici, in leaganul codrilor dintre Moldova si Moldovita.
Femeia a prins radacini puternice aici, intocmai ca floarea de colt in stanca Raraului. Si binecuvanteaza locul facand lucruri la fel de minunate, care sa dureze in timp, sa fie cunoscute si adorate.

Urmareste intreaga rubrica in materialul video de mai sus

 


Autor
Îți Recomandăm Și...