Rezultate Admitere liceu 2021 EDU.ro: Află online la ce liceu ai fost admis

Rezultate Admitere liceu 2021 EDU.ro. Ministerul Educaţiei a anunţat rezultatele repartizării computerizate în licee 2021

Author: Alina Raducu luni 19 iulie 2021 , 07:23

Rezultate Admitere liceu 2021 EDU.ro: Află online la ce liceu ai fost admis!
Rezultate Admitere liceu 2021 EDU.ro: Află online la ce liceu ai fost admis![Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultate Admitere liceu 2021 EDU.ro. UPDATE 24 iulie 2021 ora 10:00. Au fost publicate Rezultatele repartizării în licee a absolvenţilor claselor a VIII-a. Rezultatele la admitere liceu 2021 se regăsesc pe admitere.edu.ro/repartizare/index  

Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei privind rezultatele la Admitere liceu 2021

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul școlar 2021- 2022).

Au fost repartizați 89.983 de elevi (98,54%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (91.315):

57.574 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 32.409 candidați- la filiera tehnologică. 348 de candidați au fost admiși cu media 10.

În total, au fost completate 1.760.684 de opțiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opțiuni completate (91.315) au intrat la prima opțiune.

În etape anterioare au fost admiși:

10.710 elevi la specializări vocaţionale;
600 de elevi în învăţământul militar;
1.449 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
706 elevi în învățământul special.
Alți 10.086 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

1.332 de elevi nu au fost repartizați în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanțială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25- 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9- 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

Elevii care au susținut Evaluarea Națională urmează să completeze listele cu opțiunile pentru înscrierea la liceu, astfel în urma repartizării computerizate 2021, iar aceștia vor afla la ce liceu au fost admiși pentru următorii 4 ani. 

Când poți să afli la ce liceu ai fost admis?

Rezultate Admitere liceu 2021 EDU.ro. Repartizarea computerizată a absolvenților la liceu va avea loc în curând, iar absolvenții de gimnaziu sunt nerăbdători să afle la ce liceu au fost admiși.

După ce au promovat cu emoții mari, Evaluărea Națională 2021, pentru acestia urmează un nou început important din viață, mai exact admiterea la liceul dorit.

Recent, Ministerul Educației a anunțat calendarul admiterii la liceu 2021, astfel, conform datelor oficiale, rezultatele admiterii la liceu 2021 vor fi făcute publice pe data de 24 iulie 2021, atunci când va avea loc repartizarea computerizată 2021. Astfel că, pe data de 24 iulie 2021, Ministerul Educației va comunica rezultatele candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat.

Pentru a afla unde în ce liceu ai fost repartizat, poți consulta site-ul oficial EDU.ro, AICI.

Citeste si: EDU.ro Admitere liceu 2021: Ierarhia mediilor pe judeţe

Rezultate Admitere liceu 2021 EDU.ro: Află online la ce liceu ai fost admis!
Rezultate Admitere liceu 2021 EDU.ro: Află online la ce liceu ai fost admis![Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Admitere liceu Edu.ro 2021: Ierarhia mediilor şi notelor în Bucureşti şi restul judeţelor la Evaluare Naţională 2021

Calendarul repartizării computerizate în licee 2021

Rezultate Admitere liceu 2021 EDU.ro. Absolvenții de gimnaziu trebuie să știe că după publicarea rezultatelor admiterii la liceu 2021, în perioada 25-28 iulie 2021 va avea loc depunerea sau transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

„Prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022.

16 – 22 iulie 2021 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită!

Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

NOTĂ: Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, care doresc să participe la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022, completează opțiunile în perioada 20 – 22 iulie 2021.

16 – 22 iulie 2021 – Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică
centralizată) a datelor din fișele de înscriere

16 – 22 iulie 2021 – Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.

22 iulie 2021 – Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată. Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean/al municipiului București.

22 iulie 2021 – Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.

23 iulie 2021 – Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională.

23 iulie 2021 – Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată

24 iulie 2021 – Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

24 iulie 2021 – Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București.

25 – 28 iulie 2021 – Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

29 iulie 2021 – Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației
locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022

A doua etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani.

Citeste si: Admitere liceu 2021 Edu.ro. Când are loc completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a 8-a?

29 iulie 2021 – Afișarea situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă În a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021, candidații rromi și candidații cu CES își păstrează prioritatea pe locurile destinate fiecărei categorii, care au rămas libere după soluționarea situațiilor speciale.

29 iulie 2021 – Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

30 iulie 2021 – Desfășurarea/Echivalarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

2 august 2021 – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații.

29 iulie – 4 august 2021 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită înscrierea pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate pentru candidații cu CES în unitățile de învățământ de masă și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ.”, se arată în comunicatul oficial al Ministerului Educației.

Notă: Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

29 iulie – 5 august 2021 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și de către candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat,  se arată în comunicatul oficial al Ministerului Educației. 

Citeste si: Admitere liceu 2021: Tot ce trebuie să ştii despre repartizarea computerizată pe judeţe


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si