Rezultate admitere Politehnică 2021: Verifică online dacă ai fost admis la facultate!

Rezultate admitere Politehnică 2021. Elevii care s-au înscris la UPB în acest an vor afla în curând ce note au luat la examenul de admitere. Verifică online dacă ai fost admis la Universitatea Politehnică Bucureşti!

Author: Andreea Stoica luni 19 iulie 2021 , 15:05

Rezultate admitere Politehnica 2021
Rezultate admitere Politehnica 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultate admitere Politehnică 2021: Peste 3.000 de absolvenţi de liceu au intrat în a doua sesiune de admitere în Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Universitatea a organizat a doua sesiune de admitere la studiile universitare de licenţă pentru toate cele 15 facultăţi ale sale. Pentru această a doua etapă, care se vdesfăşoarra sub forma unui examen scris, s-au înscris peste 3.000 de candidaţi. Ei concurează pentru ocuparea celor 2.659 de locuri rămase după prima sesiune dintr-un total de 5.850 de locuri, dintre care 990 de locuri cu taxă.

Rezultate admitere Politehnică 2021. Când se afişează notele

Rezultatele se vor afişa astăzi, 20 iulie 2021, pe site-ul admitere.pub.ro

După aceea, se pot depune contestaţii, urmând ca pe 21 iulie 2021 să fie anunţate rezultatele finale.

Eventualele contestații cu privire la modul de desfășurare a concursului sau asupra rezultatelor acestuia se vor depune on-line la Comisia centrală de admitere, până la sfârșitul aceleiași zile. Rezultatul analizării contestațiilor se va comunica în ziua următoare depunerii contestațiilor, la ora 8:00, prin publicare pe platforma on-line admitere.pub.ro.

După expirarea termenului de rezolvare și de răspuns (prin publicare) la contestații, rezultatul concursului de admitere este definitiv și nu mai poate fi modificat.

Rezultate admitere Politehnica 2021
Rezultate admitere Politehnica 2021

Citeste si: Admitere Politehnica 2021: Când se afişează rezultatele?

"Ca în fiecare an, va fi una dintre cele mai competitive admiteri, pentru că este cea mai mare universitate cu profil tehnic din ţară. Ingineria este un domeniu extrem de actual şi în continuă dezvoltare. Rata noastră de angajare după absolvire este de peste 95%. Iar educaţia de calitate este doar unul dintre factorii acestui succes. Poate mai mult decât orice, la UPB construim comunităţi, reţele profesionale şi incubatoare antreprenoriale prin care să putem lansa profesionişti şi startup-uri către succes. Îi invităm pe cei mai buni să vină în cel mai mare campus studenţesc din România" a declarat Mihnea Costoiu, Rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2020-2021, Universitatea Politehnica din Bucureşti a iniţiat o procedură bazată pe două sesiuni de concurs. Prima sesiune s-a derulat în perioada 5 aprilie- 22 iunie 2021 şi s-a axat pe înscrierea şi admiterea pe bază de dosar pentru elevii/absolvenţii de liceu care au participat de-a lungul studiilor preuniversitare la olimpiade naţionale şi internaţionale, la diferite alte concursuri de top, precum şi pentru cei care au înregistrat medii generale foarte bune.

Citeste si: Topul facultăţilor din România 2021: Cele mai bune universităţi

Evaluarea performanţelor candidaţilor care participă la Sesiunea II şi ierarhizarea lor în vederea admiterii se face în proporţie de 80% pe baza acestor probe scrise şi 20% pe baza rezultatelor obţinute la Examenul naţional de Bacalaureat.

Rezultate admitere Politehnica 2021
Rezultate admitere Politehnica 2021

Rezultate admitere Politehnică 2021. Notele pe facultăţi

În cadrul Universității Politehnica București există 15 facultăți, în cadrul cărora vor fi disponibile 85 de programe de studii. Însă, pentru 13 dintre cele 15 facultăți, candidații care au optat pentru acestea vor susține un examen scris cu două probe, P1 și P2, acestea vor avea loc pe 19 iulie. Iar pentru celelalte două facultăți, mai exact Știința și Ingineria materialelor și Chimie aplicată și știința materialelor, viitorii studenți vor fi supuși la un interviu în cadrul căruia trebuie să rezolve un test grilă.

Citeste si: Admitere UPB 2021. Când încep înscrierile şi la ce materii poţi da examen?

 

Facultățile din cadrul Universității POLITEHNICA din București la care în  Sesiunea I și în Sesiunea II  au organizat concurs de admitere sunt:

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si