Rezultate alegeri 2020. Cine va fi premierul României după alegerile parlamentare de azi. Sunt rezultate surprinzătoare conform exit-poll-urilor disponibile la ora încheierii votului din 6 decembrie, exit-poll care acoperă ora 19,30.

Rezultate alegeri 2020. Lucrurile se schimbă dramatic la Alegerile Parlamentare 2020, conform exit-poll-ului realizat de CURS și Avantgarde  la ora 21.00. Conform ultimului exit poll, PSD trece în funte, depășind PNL.

Este un lucru total neașteptat pentru liberali, care au fost în frunte vreme de mai multe ore. Alianța USR Plus se află pe locul 3 cu aproximativ 15 procente, sub așteptările proprii.

Citeste si: Exit-Poll Alegeri Parlamentare 2020: Care sunt noile procente. PSD sau PNL pe primul loc? Cifrele momentului

Rezultate alegeri 2020. Cine câștigă alegerile din 6 decembrie

Rezultate alegeri parlamentare 6 decembrie 2020. Iată toate datele disponibile la această oră:

Exit Poll, ora 21:00 (valabil pentru datele reale de la 19.30, fără diaspora)

Vot pentru Camera Deputaților:

PSD – 30,5%

PNL – 29.0%

USR – 15,9%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,2%

PRO România – 5%

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

PMP – 5%

PER – 1,2%

PPUSL – 1,1%

Altul 1,4%

Vot pentru Senat:

PSD – 30,6%

PNL – 29.1%

USR – 16,4%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,3%

PRO România – 5%

PMP – 5%

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

PER – 1,1%

PPUSL – 1%

Altul – 0,8%

Sursa: antena3.ro

Rezultate alegeri 2020. Cele cinci nume de premieri propuse până acum

Rezultate alegeri 2020. Cine va fi premierul României după alegeri. PNL, PSD și USR- PLUS, cele trei mari trei partide care se luptă la alegerile parlamentare 2020, au propus alegătorilor cinci candidați pentru postul de premier. 

Rezultate alegeri 2020. Liberalii l-au propus ca premier pe Ludovic Orban (57 de ani), actualul șef al guvernului. Și președintele Klaus Iohannis a declarat că Orban este prima sa opțiune pentru postul de premier. Având la activ trei rânduri de alegeri câștigate ca șef al partidului (europarlamentare, prezidențiale și locale), dacă va câștiga și parlamentarele, Orban nu are rival în interiorul partidului, potrivit G4Media.

Numele de premier venite de la PSD

Trei nume de premieri propuse de PSD. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a propus trei posibili candidați pentru postul de premier. Primul este Mihai Tudose (53 de ani, Brăila).

Este europarlamentar, a fost premier pentru jumătate de an, demisionând după un conflict cu Liviu Dragnea. Anterior a fost ministru al Economiei. 

Al doilea este Sorin Grindeanu (47 de ani, Timișoara). A fost primul premier al PSD după câștigarea alegerilor din 2016. A rămas celebru pentru emiterea OUG 13, care a scos sute de mii de români în stradă, furioși că ordonanța de urgență l-ar fi scăpat pe Liviu Dragnea de dosarele penale. 

Al treilea nume propus de PSD este Vasile Dâncu (59 de ani, Cluj), președintele Consiliului Național al PSD. A fost ministru al Informațiilor Publice în guvernul Năstase și vicepremier și ministru al Dezvoltării în guvernul Cioloș.

Dacian Cioloș a fost soluția de premier tehnocrat a președintelui Iohannis, după demisia lui Victor Ponta, ca urmare a tragediei de la Colectiv (2015)

Propunerea de premier a USR-PLUS

Dacian Cioloș (51 de ani, Zalău) este europarlamentar, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European. În 2016 a fost premier și a refuzat să candideze la parlamentare din partea PNL și USR. A fondat partidul PLUS, care e în curs de fuzionare cu USR. 

Liderii partidelor care decid noile alianțe post-electorale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si