Rezultate BAC 2022. Rezultatele examenului de Bacalaureat 2022 sunt așteptate cu nerăbdare de toți cei care susțin probele examenului de bacalaureat 2022.

EDU.RO va afișa primele rezultate la BAC 2022 pe 27 iunie 2022.

La ce oră se vor afișa rezultatele examenului maturității

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2022 se încheie pe 23 iunie.

Rezultatele la Bacalaureat 2022 vor fi afișate de Ministerul Educației pe site-ul oficial, EDU.RO, dar și la avizierele unităților de învățământ pe data de 27 iunie 2022, până la ora 12:00.

Citeste si: Barem Română BAC 2022: Răspunsurile corecte pentru elevii de clasa a 12-a, pe EDU.ro

Cei care participă la prima sesiune de BAC din acest an vor afla în cursul dimineții cum s-au descurcat la probele scrise pe care le-au susținut la Limba și literatura română, Matematică sau Istorie și la proba la alegere în funcție de profilul urmat.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În funcție de notele obținute la BAC 2022, elevii vor primi calificativul „admis” sau „respins”. 

Absolvenții de liceu care au susținut examenul de BAC 2022 în sesiunea de vară, iunie-iulie, trebuie să știe că rezultatele la Bacalaureat 2022 vor fi și în acest an anonimizate.

Pentru a le fi protejată identitatea, Ministerul Educației nu va mai afișa numele și prenumele candidaților, ci coduri de identificare. Fiecare elev primește câte un cod de identificare la prima probă scrisă și acesta va putea fi folosit pentru verificarea rezultatelor la BAC 2022. 

Citeste si: Edu.ro Barem Română BAC 2022: Răspunsurile corecte pentru elevii de clasa a -12-a

Ce se întâmplă cu elevii care nu promovează examenul în sesiunea de vară?

Cei care nu promovează examenul maturității în prima sesiune au posibilitatea de a se înscrie din nou în sesiunea din toamnă.

În sesiunea august-septembrie, elevii pot susține probele scrise la materiile la care nu au obținut notă de trecere.

În cazul în care media finală a examenului de BAC 2022 a fost mai mică de 6, deși au luat nota 5 la toate probele scrise, elevii au posibilitatea de a susține din nou proba scrisă la o materie pe care o stăpânesc mai bine și la care știu că pot obține o notă mai mare. 

Citeste si: EDU.RO Subiecte BAC 2022 Română. Ce subiecte au picat? Punctul care le-a dat bătăi de cap elevilor

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si