Rezultate finale Bacalaureat 2022, după contestații. Sorin Cîmpeanu, declarații despre rata de promovare din acest an

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre rezultatele finale, afișate după contestații, la Bacalaureat, în sesiunea din luna iulie.

Author: Diana Bostan vineri 01 iulie 2022 , 13:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În urma aceste sesiuni rata de promovare este de 75,2%, cu 1,9% mai mult decât rezultatele dinainte de contestaţii. 

În urma contestațiilor, peste 30.000 de note au fost mărite

”Numărul contestaţiilor este deja cunoscut, 49.115 contestaţii, anul acesta, faţă de 55.980 anul trecut”, a spus ministrul Cîmpeanu, el arătând că în continuare au fost schimbate foarte multe note. ”Este vorba de 30.377 de note care au fost mărite, în urma contestaţiilor, şi 15.986 de note care au fost micşorate în urma contestaţiilor. 2.752 de note au rămas nemodificate”, a mai spus el.

Cîmpeanu este de părere că sistemul de evaluare trebuie îmbunătățit pentru a nu mai exista asemenea greșeli în corectarea lucrărilor.

Citeste si: Calendar Admitere Universitatea Bucureşti 2022

Din nefericire, numărul celor înscrişi la Bacalaureat este cu aproape 30.000 mai mic față de anul 2020.

”Avem un număr de 41.465 de candidaţi care au început clasa terminală dar, din diverse motive, nu s-au înscris la Bacalaureat”, a anunţat ministrul Educaţiei, el precizând că a verificat cauzele, care, spune el, sunt surprinzătoare.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că 13.000 de candidaţi nu s-a înscris deşi aveau dreptul să se înscrie 

”Avem 80% candidaţi promovaţi, din promoţia curentă, anul trecut am avut 75,7% promovare, la nivelul  promoţiei de anul trecut”, a afirmat ministrul, precizând că sunt 108.000 de candidaţi din promoţia curentă, plus 13.000 din promoţiile anterioare şi din aceştia, au promovat 86.804 promovând din promoţia curentă şi 4.174 din promoţiile trecute. Totalul este peste 90.000 promovaţi.

Citeste si: Edu.ro Rezultate contestaţii BAC 2022: Ierarhia mediilor pe licee după recorectarea lucrărilor

Ministrul Educației vine și cu vești bune și a declarat că numărul mediilor de 10 a crescut și el.

”Marea majoritate a diferenţelor mari provine din rândul probelor de limba română şi istorie, acolo au fost cele mai multe medii modificate”, a spus Cîmpeanu.

42 de licee au avut rată de promovare zero

Există și cazuri mai puțin fericite, acolo unde niciun elev nu a reușit să promoveze.

Citeste si: Diferență uriașă de notare la Evaluarea Națională :Lucrarea unui elev din Prahova nota inițial cu 5.50 la Limba română, a primit 9.25 după contestație

”Din păcate, avem un număr de 42 de licee în care promovarea a fost zero, niciun candidat nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat”. ”În mod evident, avem probleme foarte grave la aceste licee, nu poate fi doar vina elevilor, cu siguranţă acolo procesul de predare-învăţare trebuie să fie mult îmbunătăţit”, a declarat ministrul.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si