O serie de boli îi pândește pe cei care adorm cu televizorul pornit, potrivit cercetătorilor. Se pare că oamenii care au acest obicei se expun la riscuri nebănuite, conform informațiilor transmise de csid.ro.  Ce poți păți dacă adormi în timp ce televizorul funcționează?

Riscuri la care te expui dacă adormi cu televizorul pornit

Un studiu realizat de cercetătorii americani a explicat numeroasele riscuri la care sunt expuși oamenii care adorm cu televizorul pornit.

Studiul se pare că a fost realizat pe un eșantion de 552 de persoane, cu vârste cuprinse între 63 și 84 de ani.

În urma studiului, rezultatele sunt de-a dreptul șocante. Adormitul cu televizorul aprins, în lumină și zgomot, crește riscul apariției bolilor precum diabetul, obezitatea, hipertensiunea arterială și a bolilor cardiovasculare.

Citește și: Condimentul care dilată vasele de sânge și reglează tensiunea arterială. E delicios dacă-l mănânci cu pâine

televizor pornit

Foto simbol- televizor pornit

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu- wowbiz.ro

”Oamenii ar trebui să facă tot posibilul pentru a evita sau minimiza cantitatea de lumină la care sunt expuși în timpul somnului”, ar

fi declarat dr. Phyllis Zee, cercetător al studiului, pentru CNN, potrivit csid.ro.  

Se pare că adormitul cu televizorul pornit poate crește rezistența la insulină, din cauza luminii produse de dispozitiv. Rezistența la insulină este un factor de mare risc în cazul persoanelor care suferă de diabet de tip 2, hipertensiune arterială sau boli cardiovasculare. Astfel, cei care adorm în lumina televizorului pot deveni rezistenți la insulină, lucru care are consecințe în reglarea glucozei.

Datele sunt îngrijorătoare. 17,8% din pacienții care au adormit cu televizorul pornit suferă de diabet, spre deosebire de cei 9,8% care au dormit într-un mediu fără lumină. Mai mult decât atât, 40,7% din cei care au adormit în lumina televizorului au fost diagnosticați cu obezitate, spre deosebire de 26,7% în cazul celor care au adormit fără televizor.

Citește și: VIDEO-Tipurile de cancer care pot apărea la tineri. Cum putem stopa acest fenomen? ,,Apariția acestor activități determină pe de o parte neglijare a stării de sănătate''

om care doarme cu telefonul in pat

Bolile care te pândesc dacă faci asta

[Sursa foto: istockphotos]

”Știm că cei care adorm târziu au tendința de a avea, de asemenea, un risc mai mare de tulburări cardiovasculare și metabolice”, ar fi declarat dr. Phyllis Zee, cercetător al studiului, pentru CNN, potrivit csid.ro.    

Riscurile sunt la fel de grave și în privința persoanelor care adorm în prezența smartphone-urilor. Se pare că specialiștii recomandă închiderea dispozitivelor care emit lumină albastră cu cel puțin trei ore înainte de somn.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si