România campioană la consumul de antibiotice

Consumul de multe ori nejustificat de antibiotice au făcut ca țara noastră să devină un adevărat punct roșu pe harta europeană la capitolul bacterii rezistente la antibiotic. Asta înseamnă totodată că avem și cel mai mare număr de infecții pe care nu le putem trata sau pentru care avem foarte puține variante de tratament. Mai rău este că, odată instalată, rezistența nu mai poate fi distrusă.

Author: K.B. sâmbătă 30 noiembrie 2019 , 18:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bacteriile rezistente la antibiotice sunt o amenințare uriașă pentru sănătatea publică, iar România este din nefericire în topul european în ceea ce priveşte impactul infecţiilor produse de bacteriile rezistente la antibiotice.
Vorbim așadar despre bacterii care datorită contactului îndelungat cu anumite substanțe, au devenit rezistente, iar atunci când produc o infecție, tratarea pacientului devine grea, iar uneori...imoposibilă!


Problema raportării şi controlului infecţiilor intraspitaliceşti a făcut din țara noastră o campioană la capitolul celor mai rezistente bacterii.
Cea mai mare diferență intre România și alte țări europene se vede în cazul Klebsiellei pneumoniae,o bacterie care se regăseşte în mod normal în flora bucală, a pielii şi intestinală. Astfel, o infecţie cu klebsiella pneumoniae are de două ori mai multe şanse să te omoare în România decât în vestul Europei. (pe bucata asta de text vreau să apară harta făcută în grafică)
Am ajuns în acest clasament dezastruos mai ales din cauza consumului la o scală mult prea mare a antibioticelor în rândul pupulației!!

Sunt aceste tentații de a merge direct la farmacie și a solicita, iar acestă solicitare este foarte frecventă.

Citeste si: Operaţiunile de salvare după cutremurul din Albania s-au încheiat. Bilanţul seismului: 51 de morţi, aproximativ 2000 de răniţi

Citeste si: Rugăciunea de luni. Ce să rostești la început de săptămână

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Antibioticele, ca și celelalte substante active, au plusuri și minusuri, de aceea e nevoie de mare atenție! Mare atenție!

Un studiu medical publicat recent atrage atenţia asupra abuzului de antibiotice: peste 4,5 milioane de români şi-au tratat în ultimul an răceala şi durerile de gât cu astfel de medicamente.
Pentru a nu agrava acestă situație, care este oricum îngrijorătoare, ce am putea face noi ca populație ar fi să evităm automedicația! Să nu consumăm niciodată antibiotic după ureche și să nu îl folosim în tratarea banalei răceli, iar atuci când vine vorba despre rețetă, să o respectăm exact cum spune medicul specialist.

Citeste si: Rugăciunea de luni. Ce să rostești la început de săptămână

Însă până acolo e drum lung! Țara noastră este pe locul doi la cantitatea de antibiotic luat fără prescripție medicală, fapt ce explică rezistența crescută a bacteriilor la noi. La nivel mondial, mai bine de 700.000 de oameni pierd anual lupta cu bolile cauzate de bacterii rezistente la antibiotice.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si