Romania pierde lupta cu gunoaiele. O strada din sectorul 5 a devenit focar de infectie. Oamenii arunca gunoiul pe unde prind. Trotuarul e blocat de resturi

Uniunea Europeana ne bate obrazul pentru ca, nu adunam selectiv deseurile si nu reciclam suficient. Dar, multe orase din tara noastra, nu trec nici macar testul bunului simt, cand vine vorba de depozitarea gunoaielor. Pe o strada din sectorul 5 a inceput un adevarat razboi. Pentru ca nu au unde sa puna resturile, oamenii le arunca direct pe trotuar!

Author: A.L. luni 20 martie 2017 , 19:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Trotuarul de langa bloc s-a transformat in groapa de gunoi. Situatia nu e de ieri- de azi, dar cum temperaturile cresc, mirosul devine insuportabil.

"Eu degeaba fac contract. Eu am avut si eu contract, aveam acolo ghena. Dar, degeaba aruncam eu acolo, daca tu, de la curte vii aici.

Stati sa vedeti, sa vada vantul, ca ce e aici e jale!

"Sunt multe, multe probleme. Blocul asta nu are apa de 2 ani de zile!

Blocul a avut contract cu o firma de salubritate si a existat un container in zona. De atunci au inceput problemele.

" Pentru ce-ati pus containerul ala? Veniti si faceti contracte la toata lumea!"

"Containerul cand se umplea, el era plin deja, pe jos era de nu puteau masinile sa treaca!"

Oamenii de la bloc sunt nemultumiti ca vecinii din zona de case arunca deseurile in acelasi loc. Pana la urma, containerul a disparut. Deseurile, ati ghicit, sunt insa tot acolo!

"A venit cu politie locala, doamnele de-acolo, cu politisti. Se ia de cateva curti. A venit la mine si la o femeie batrana.

Zic: eu am contract!"

Nu e greu sa gasim si alte zone pline cu deseuri. Spre exemplu, acest spatiu parasit dintr-o zona aglomerata a devenit locul in care toata lumea arunca gunoaie. Suntem la cativa pasi de Primaria Sectorului 2. Mergem mai departe…

Suntem pe un teren langa centura capitalei transformat in groapa de gunoi. Nu e nicio exagerare. Au fost depozitate atat de multe deseuri, incat pana si drumul este blocat.

Va intrebati poate cum ar putea autoritatile sa-i identifice pe vinovati. Ei bine, pot fi montate camera de supraveghere, iar comisarii Garzii de Mediu pot face operatiuni de filaj alaturi de politisti. Asta daca exista interes!
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si