România prelungeşte suspendarea zborurilor spre şi dinspre Italia şi Spania

România prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre şi dinspre Italia şi Spania.

R.B., luni 30 martie 2020 , 23:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Se prelungeşte măsura suspendării zborurlor spre şi dinspre Spania pentru 14 zile, din 31 martie 2020, ora 18.00. Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor din şi dinspre Italia, din 6 aprilie 2020”, a anunţat, luni seară, Bogdan Despescu. 

Citeste si: Vela: Municipiul Suceava, unde sunt 593 de cazuri de infectare cu coronavirus, plasat în carantină

Acesta a precizat că prevederile din Ordonanţa Militară nr 5 nu se aplică zborurilor de transport marfă, servicilor medicale de urgenţă, aterizărilor tehnice necomerciale.

Ministerul Transporturilor este abilitat să asigure respectarea acestor prevederi. 

Citeste si: Folosirea cardului de sănătate nu mai este obligatorie pe perioada stării de urgenţă

De asemenea, Despescu a precizat că OM nr 5 a mai adăugat o prevedere referitoare la cei care părăsesc zonele de carantină.

”Prin art 3 s-a completat art 3 din OM 4, respectiv: persoanele care părăsesc locul unde au fost carantinate vor relua ciclul de 14 zile, suportând cheltuielie şi vor răspunde penal. Cei care vor ieşit în afara spaţiului de izolare vor intra în carantina 14 zile, vor suporta cheltuielile şi vor răspunde penal. Măsura se aplică începând cu data publicării în Monitorul Oficial”, a mai precizat Despescu. 

Citeste si: Breaking news. Două Ordonanțe Militare într-o zi. Măsuri fără precedent în România. Municipiul Suceava intră în carantină totală

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si