Omenirea se teme de o catastrofă nucleară după ultimele declarații făcute de Vladimir Putin. România a găsit astfel o soluție pentru a-și asigura populația în cazul unui dezastru.

România a trimis 20 de kilograme de semințe cu soiuri tradiționale la Polul Nord

”Seiful Apocalipsei”, situat la Polul Nord, adăpostește rezerva mondială de semințe. Acestea vor fi folosite în cazul unei catastrofe mondiale.

Citeste si: Xi Jinping, în fața celui de-al treilea mandat ca lider suprem al Chinei. A anunțat "schimbări globale nemaiîntâlnite în ultimul secol"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

”Pe primul loc este fasolea, am trimis 82 de probe, dar cred că 60 şi ceva, aproape 70 erau de fasole. Grâul e pe primul loc, pe locul doi este fasolea. În ultimul container pe care l-am trimis am avut probe de fasole. 82 de probe, deşi cutia era destul de grea, avea aproximativ 20 de kilograme, majoritatea erau fasole dar mai erau şi alte leguminoase pentru boabe, mazăre, linte, bob, năut cred că o singură varietate”, a declarat Silvia Străjeru, directorul Băncii de Gene din Suceava, pentru  Observator.

România nu se oprește aici și va trimite și alte semințe

Țara noastră va trimite și anul viitor trei containere cu alte soiuri tradiționale de semințe.

Citeste si: Volodimir Zelenski, anunț de Ziua Alimentației: „Am reuşit să exportăm aproape 8 milioane de tone de alimente, cu peste 300 de nave”

În cazul unui dezastru, specialiștii dau asigurări că acea cantitate de semințe din ”Seiful Apocalipsei” ar putea salva omenirea de la foamete.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si