8 state membre UE cer ca deplasarea emisarilor Moscovei să fie limitată la statele UE în care aceștia sunt acreditați. În acest sens, miniștrii de externe din România, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Olanda și Polonia au semnat o scrisoare adresată lui Joseph Borrell, responsabilul cu politica externă la nivelul blocului comunitar, relatează Agerpres, citând Reuters și AFP.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Momentul exploziei de la Botoșani, surprins de camerele de supraveghere! Ce se vede în imagini

rusia, razboi ucraina, ue, diplomati rusi

Vladimir Putin 

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Chiar dacă au existat multe expulzări, cei care semnează scrisoarea spun că amenințarea a rămas 

Cei care au semnat scrisoarea spun că, în ciuda expulzărilor, amenințarea a rămas. Această măsură ar putea reduce semnificativ spațiul operațional pentru agenții ruși, se arată în scrisoarea semnată de demnitarii UE.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

„Libera circulație în întreg spațiul Schengen a titularilor de pașapoarte diplomatice și de serviciu rusești, acreditați într-un singur stat gazdă, facilitează activitățile maligne. Credem că UE ar trebui să respecte cu strictețe principiul reciprocității și să limiteze circulația membrilor misiunilor diplomatice rusești și a membrilor familiilor acestora doar pe teritoriul statului în care sunt acreditați.

Această măsură va reduce semnificativ spațiul operațional pentru agenții ruși.

Rusia desfășoară operațiuni la scară largă în Europa de ani de zile, care au provocat multe victime şi pagube materiale semnificative”, se arată în documentul citat.

Citește și: Fiica lui Vladimir Putin, apariție rară. Ce a spus despre războiul din Ucraina

rusia, razboi ucraina, ue, diplomati rusi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si