Romanii au gasit un nou motiv de a petrece: s-a facut tulburelul si a aparut pastrama
Romanul gaseste motive de petrecere chiar daca nu e nicio sarbatoare. Si cum în aceasta perioada nu este niciun sfant mai însemnat an calendar, pe care sa-l sarbatoreasca, unii au gasit alt motiv de distractie: s-a facut tulburelul si a aparut pastrama.

Dupa ce au cules via si au pus mustul in butoaie, gospodarii din Tulucesti trebuie sa guste acum din licoarea rubinie! Si cum nu se cade sa-ti lauzi singur productia, cei mai harnici s-au intalnit sa petreaca asa cum ii sta bine romanului!
Tulburelul fara pastrama e ca nunta fara lautari, asa ca perecaretii au pus pe gratar si cateva fleici de carne pusa la bait:
La asemenea bunatati, cum ai putea sa zici "nu"?! Friptura e gata, iar mosoaicele cu tulburel asteapta tantose pe masa!
Dupa ce au gustat si din bulz, si din tulburel, petrecaretii cu greu si-au mai putut stapani picioarele!
Cheful de distractie nu piere cu una cu doua. Gospodarii se vor intalni iar cand vor da primul cep la butoi.




