Intr-o patiserie din Baia Mare se prepara de zor prajituri traditionale... mai mult pentru romanii din strainatate, decat pentru pofticiosii de acasa. S-au comandat prajituri cu nuca, foi de miere, cornulete si cozonaci. Toate vor ajunge pe mesele de craciun de peste hotare.

Aurel Bizo, administrator patiserie: Ma apuuca uneori rasul, Si in merica, Canada, Australia ajung.

Este o distanta destul de mare, dar gustul de acasa ii indeamna sa faca fel de fel de compromisuri

Este agitatie si intr-o fabrica ce produce carne de mangalita. Proprietarul afacerii are sute de comenzi din strainatate: romanii din Austria, Germania, Anglia si Italia vor tot ce e mai bun pentru sarbatori.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Ioan Tataran, producator carne: Si romanii dins trainatate doresc produse traditionale, sa-si aduca aminte de traditia romaneasca. Ne-au comandat in special carnatul de casa, care este cel mai cautat, toba, caltabos costita afumata si sunculita taraneasca.

Carnatii si sunca sunt afumate traditional si au condimente naturale.

Ioan Tataran, administrator carmangerie: Aici avem ciolan afumat, carnaciori picanti, avem si piept ardelesnesc. Ele sunt facute in mod traditional, totul fara aditivi cu condiemnte naturale.

Un pachet cu carne ajunge sa cantareasca si 15 kilograme, dar fabricile se asigura ca aceste colete cu bunatati vor ajunge intacte la romanii din strainatate.

Atat patiserii, cat si producatorii de carne vor onora toate comenzile pana la sfarsitul saptamanii viitoare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si