VIDEO | Romanii, gata sa dea sute de lei pentru branzeturile frantuzesti. Cel mai cautat sortiment

Mancarurile traditionale nu mai sunt pe gustul romanilor care se lasa cuceriti, in numar tot mai mare, de faimoasele preparate gourmet. Branzeturile frantuzesti cu arome de fructe sau cele in crusta de flori si maturate ani la randul dispar repede de pe rafturile fromageriilor scumpe. La o simpla vizita intr-un astfel de loc, un client pofticios lasa sute de lei.

D.S., joi 18 aprilie 2019 , 18:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mancarurile traditionale nu mai sunt pe gustul romanilor care se lasa cuceriti, in numar tot mai mare, de faimoasele preparate gourmet. Branzeturile frantuzesti cu arome de fructe sau cele in crusta de flori si maturate ani la randul dispar repede de pe rafturile fromageriilor scumpe. La o simpla vizita intr-un astfel de loc, un client pofticios lasa sute de lei.

Un local exclusivist din Iasi ofera gurmanzilor zeci de sortimente de branzeturi, de la cele mai sofisticate pana la clasica telemea. Cea mai cautata este branza Comte, preferata francezilor. Pretul pentru 100 de grame variaza intre 11 si 17 lei, in functie de anul de maturare.

Citeste si: Atenție mare. Laptele de capră vândut în piețe este de... vacă

Un alt tip de branza sofisticata din ce in ce mai cautata este Tomo Fleur. Produsul imbie prin aspectul deosebit, dat de o crusta colorata.

Tudor Balan, proprietarul localului: Tomo fleur este o branza din Austria, din munti, si este acoperita cu o crusta din flori naturale, comestibile, este preferata de doamne.

Lactatele fine se gasesc doar in astfel de locuri fiindca rafturile marilor magazine sunt pline de branzeturi produse industrial.

50 de sortimente de branza 

In fromageria cu aer frantuzesc, clientii au de ales din peste 50 de sortimente de branza, iar cine pofteste si la altceva, gaseste aici foais-gras si pateuri fine din aceeasi tara cu traditie gastronomica, oteturi aromate din Burgundia, paste artizanale din Toscana si alte produse gourmet din Italia.

Citeste si: Produsele de post nu mai sunt ce erau odata. Ce au făcut comercianții pentru a le "spori" valoarea!

Calitatea se afla in gust, spun cei care cauta astfel de preparate rafinate.

Branza buna cere un vin pe masura. Acesta trebuie ales atent. Branzeturile cu mucegai nobil, de exemplu,
merg perfect cu un vin dulce.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si