UPDATE- Timpul de așteptare din Vama Petea a scăzut la 40 de minute.

Mulți români aleg să plece în străinătate în vacanță în această perioadă a anului, iar punctele de trecerea frontierei din România sunt aglomerate. 

Spre exemplu, în Vama Petea din județul Satu Mare, timpul de așteptare este de 60 de minute. La Giurgiu, timpul de așteptare este de 30 de minute. Aglomerație este și în județul Arad, unde în această dimineață încep să se formeze cozi, timpul de așteptare fiind de peste 30 de minute. 

Nici Vama Veche nu scapă de aglomerație, acolo timpul de așteptare fiind de 40 de minute.

Citește și: Tichete de masă 2023. Veşti bune pentru angajații români! Ce valoare vor avea bonurile începând cu 1 august

Aglomerație în vămile din România- Aplicația care îți arată timpii de așteptare

Cel mai mare timp de așteptare înregistrat, peste 60 de minute, este în Vama Petea din județul Satu Mare.

Mai multe informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa  http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Românii pleacă în concediu: Aglomerație în vămile din România. Aplicația care îți arată timpii de așteptare

Românii pleacă în concediu: Aglomerație în vămile din România. Aplicația care îți arată timpii de așteptare

[Sursa foto: politiadefrontiera.ro]

Timpii de așteptare sunt: verde- 0-29 de minute; galben- 30-59 de minute; roșu- peste 59 de minute; albastru- trafic suspendat temporar.

Aplicația on-line oferă informații referitoare la media timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecerea frontierei în anumite intervale de timp.

Media este calculată în funcție de valorile de trafic înregistrate, circumstanțele locale, precum și tipul de control adoptat.

Poliția de Frontieră le recomandă oamenilor să tranziteze, pe cât posibil, toate punctele de frontieră existente la graniță.

Peste 270.000 de persoane au trecut frontiera

La data de 19 iulie 2023, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țării, oamenii legii au efectuat controale, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, astfel încât au fost înregistrate aproximativ 277.000 de persoane dintre care cetățeni români și străini și peste 71.100 de mijloace de transport pe ambele sensuri.

Citește și: EXCLUSIV: Vacanțele românilor, afectate de incendiile devastatoare din Grecia/ Roxana Ilinca: ”Un procent foarte mic din turiști au hotărât să renunțe”

Românii pleacă în concediu: Aglomerație în vămile din România. Aplicația care îți arată timpii de așteptare

Românii pleacă în concediu: Aglomerație în vămile din România. Aplicația care îți arată timpii de așteptare

[Sursa foto: Poliția de Frontieră]

Citeste si: Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut o noapte turbată. Vreau să zic că m-am odihnit foarte bine.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Potrivit Poliției de Frontieră, pe sensul de intrare în România au fost înregistrate peste 138.000 de persoane, dintre care peste 16.000 de cetățeni ucraineni.

În urma controalelor, polițiștii de frontieră au constatat:

 • 42 de fapte ilegale (21 infracţiuni şi 21 contravenţii)  săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
 • valoarea amenzilor  contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ  13.500
  lei
  ;
 • bunuri  ridicate în vederea confiscării, în valoare de aproximativ  323.000  lei;
 • nu s-a permis intrarea  în ţară a  30 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea,  nu s-a permis ieşirea a 22 cetăţeni români  din diferite motive legale.

Controale au fost și joi, pe 20 iulie, la punctele de frontieră de la nivelul întregii țări. Au fost efectuate formalitățile de control, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire. Astfel, un total de aproximativ 335.000 de oameni, cetățeni români și străini, dar și 84.800 de mijloace de transport, au trecut prin vămile României.

Oamenii legii au constatat:

 

 • 58 de fapte ilegale (36 infracţiuni şi 22 contravenţii)  săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
 • valoarea amenzilor  contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ  25.200 lei;
 • bunuri  ridicate în vederea confiscării, în valoare de aproximativ  612.000  lei;
 • nu s-a permis intrarea  în ţară a  27 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea,  nu s-a permis ieşirea a 28 cetăţeni români  din diferite motive legale.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si