Romanul disparut la Istanbul acum o luna a fost gasit si adus in tara

Un roman disparut la Istanbul la sfarsitul lunii august a fost gasit si repatriat, anunta MAE.

G. S., miercuri 26 septembrie 2018 , 10:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut ca, in cursul noptii de 25 spre 26 septembrie a.c., prin intermediul Consulatului  General al Romaniei la Istanbul, s-a reusit repatrierea cetateanului roman care a fost dat disparut in orasul Istanbul la data de 30.08.2018. Mentionam ca, intre momentul sesizarii disparitiei cetateanului roman si cel al identificarii acestuia, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al Romaniei la Istanbul si al Ambasadei Romaniei la Ankara, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, au intreprins o serie de demersuri specifice complexe, inclusiv in cooperare cu autoritatile locale turce", precizeaza miercuri institutia.

Barbatul a fost identificat de catre reprezentantii oficiului consular in cursul zilei de 25 septembrie, acesta fiind recunoscut dupa semnalmente de catre cetatenii turci, care au facilitat prezentarea sa la consulat.

"Ulterior procedurilor standard de identificare si respectiv dupa contactarea familiei, cetateanul roman a beneficiat de asistenta consulara necesara imbarcarii la bordul primei curse aeriene cu destinatia Bucuresti, fiind condus la aeroport de catre o echipa consulara mobila din cadrul oficiului consular de la Istanbul", mentioneaza MAE.

Barbatul, Salvatore Popescu,  a disparut in Istanbul, la Palatul Topkapi acesta despartindu-se de grupul cu care venise. Sotia sa a sesizat initial autoritatile turce si apoi si pe cele romane.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si