Rona Hartner, în vârstă de 50 de ani a lăsat în urma sa o durere de nedescris. Îndrăgita artistă a pierdut lupta cu viața, după un lung șir de suferințe cu cancerul. 

Ce a moștenit Rita Sumalya de la mama sa?

Fiica sa, Rita Sumayla Sedano Hartner în vârstă de 15 ani trăiește o suferință de nedescris, după ce a rămas acum fără mamă.

Adolescenta provine din relația cu dansatorul argentinian Rocco Sedano și s-a născut în Franța. Rita a jucat până acum în trei filme, este basistă și a declarat în emisiunea Teo Show că vrea să facă un curs de hair styling și modeing. De asemenea, cele două aveau în plan să joace într-un nou film.

Rona Hartner a fost cea care i-a ales acest numele special care este unul quechuan, pentru a nu-și uita niciodată originile din Argentina, de acolo de unde provine străbunica din partea tatălui. Artista a spus că Sumalya înseamnă „lumină frumoasă”, iar Sfanta Rita este numele sfintei sale preferate.

Rona Hartner cancer

Rona Hartner alături de fiica sa, Rita Sumayla.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Rona Hartner a murit cu o mare durere în suflet. Artista nu a mai apucat să-și împlinească marea dorință

De dragul fetei sale blonde cu ochii albaștri, Rona și-a luat un an sabatic, pentru a încerca să-și reîntoarcă timpul pierdut cu Rita, care locuiește mai mult în Franța.

Deși a fost blamată pentru decizia de o retrage pe adolescentă de la școală, artista a declarat în repetate rânduri că acele clipe au fost ca o gură de aer proaspăt pentru relația dintre ele. În același timp, fata i-ar fi spus mamei sale că nu prea îi place la școală cu foarte mulți copii.

”Am fost blamată pentru că mi-am retras fiica de la școală. Chiar în familia mea nu prea mă înțeleg oamenii de ce am făcut chestia asta un an de zile.

Eu știu foarte clar că la 15 ani poate este ultimul moment în care cu copilul tău trebuie să stabilești un dialog foarte puternic. Așa îmi spunea copilul la începutul anului ”Mama tu nu mă înțelegi!”. Și mi-am dat seama că nu înțelegeam pentru ca eă nu apucase să îmi spună ce avea să îmi spună. N-a făcut chiar un an complet sabatic, dar aceste 6 luni de comun acord cu directorii, cu toată lumea au fost foarte importante pentru noi pentru că acum vorbim ore întregi. Sunt considerată inconștientă să fac treaba asta, dar eu știu că nu este inconștiență”, a spus Rona Harner în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.  

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Anul acesta, Rita a obținut și o diplomă internațională de participant la cursurile de la Syma Make up Studio, unul dintre cele mai cunoscute din Franța în materie de beauty. Acolo, tânăra a făcut șapte machiaje profesionale, de la natural până la machiaj de modă și de nuntă, fiecare durând în medie 6 ore. Apoi, Rita a fost chiar contactată de posibile cliente. 

„Eu o încurajez, că și eu la vârsta ei am avut o grămadă de joburi.

Eram coafeză, făcusem un an de coafură, fusesem traducător, traduceam din germană și engleză, e bine să ai joburi. Eram și stenodactilografă. E interesată de tot ce e legat de frumusețe, desen… Acum a creat un T-shirt al ei. Face T-shirt-uri din astea pentru rockeri. În tot ce e legat de artă e foarte implicată”, a declarat Rona pentru Viva.

Rona Hartner susținută de fiica sa, Rita.

[Sursa foto: Facebook]

Rona Hartner, un drum lung plin de suferință, privit însă de fiecare dată cu optimism

Artista completă a fost diagnosticată în vara anului 2023 cu cancer la plămâni și creier, în fază terminală, însă în luna octombrie ea a declarat că a învins boala și că se simte bine. La acel moment Rona a mai declarat că un medicament a luat „un medicament foarte periculos, ca orice chimioterapie, cu 13 pagini de efecte secundare”. Însă, cu boala aceasta nemiloasă artista s-a mai confruntat și în anul 2019, însă la colon și ficat. Și atunci Rona fusese o luptătoare și reușise să învingă cancerul.

”Nici nu am știut că va fi atât de greu sinceră să fiu. Adică m-am închinat de la început din momentul în care am aflat diagnosticul, am făcut o rugăciune în care am spus că abandonez voința mea, voinței lui Dumnezeu din toate punctele de vedere, dar în același timp am făcut ce mi s-a spus să fac. Am făcut citostatice, toată lumea îmi spunea bea apă sfințită, nu am ascultat așa ceva și nu am știut pe urmă că va fi atât de greu cu citostaticele și find la Paris pentru a cânta într-o pușcărie, pentru că eu încă făceam foarte multe acțiuni umanitare, fiind bolnavă am zis că nu mă opresc din cântat, nu mă opresc din proiecte, fac videoclipuri, fac de toate, am ajuns la spital”, a povestit Rona Hartner în aceeași emisiune.

Rona Hartner cancer

Imagini cu Rona Hartner.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: De ce a murit Rona Hartner? Cauza morții a celebrei artiste

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

La o lună după ce a anunțat că s-a vindecat, sora ei a postat un mesaj pe Facebook, în care a anunțat că Rona își trăiește ultimele clipe din viață. Femeia a mai spus că în aceste clipe dificile, vrea să fie cu ea și cu fetița ei, însă le-a cerut oamenilor să se roage pentru ea. 

Rona Hartner a fost actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră română. Ea a fost extrem de îndrăgită pentru talentul său, dar și pentru calitățile sale. Acum, familia, colegii ei și apropiații sunt triști după vestea șocantă.

”A fost cel mai curajos si cel mai luminos om pe care l-am cunoscut vreodată. Nu se dădea în lături de la nimic, dansa, cânta, picta, juca, iubea...toate cu aceeați bucurie. Împărțea totul cu cei de alături. Mai puțin tristețile- erau singurele care le ținea pentru ea. În rest ...dădea totul și se dădea cu totul”, a scris Imelda Antonescu pe pagina de Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si