Roșiile sunt vedetele verii! Mâncarea preferată a românilor vara este salata, însă puțini sunt cei care știu că ingredientul principal, roșia este extrem de nocivă și poate provoca alergii, infecții și arsuri gastrice. Pericolul e mult mai mare atunci când roșiile sunt crescute cu tot felul de pesticide. Medicii nutriționiști vin și cu explicații pentru efectele nocive pe care consumul lor le poate declanșa.

”Roșiile fac parte din gama solanaceae și de obicei ele sunt cunoscute pentru bogăția de licopen, un antioxidant extrem de puternic și extrem de necesar organismului. Dar substanțele care se pun pentru creștere, pentru colorarea mult prea rapidă a lor și așa mai departe, într-adevăr aceste substanțe se asimilează în leguma respectivă. Aceste substanțe într-adevăr dăunează grav organismului, pentru că ele trebuie puse într-o anumită cantitate, dar de cele mai multe ori se depășește această cantitate”, spune Oana Dumitrache, medic nutriționist.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Roșii

Mare atenție de unde cumpărați roșii

Tocmai de aceea trebuie să fim cu băgare de seamă de unde le cumpărăm. În piețe, comercianții își apără marfa și spun cu mâna pe inimă că legumele pe care le vând nu fac nimănui niciun rău.

Citeste si: Roșiile cu moț. Adevărul despre acest tip de roșii care au invadat piețele românești. Sunt sau nu toxice?

”Ele sunt protejate, nu vă gândiți că dacă ele sunt tratate, sunt toxice, nu! Roșiile netratate se mănează... Au o pată aici...și atunci se cunoaște că e netratată!”, spune Marin Lungu, producător.

Roșii

Cum alegem roșiile

Importante sunt și criteriile în funcție de care alegem roșiile, însă, puțini știu că roșiile perfecte sunt cele cu pielița netedă, de consitență medie!

Citeste si: Icre de fasole. Rețeta românească veche perfectă în timpul postului

Roșii

Roșiile. Potrivit specialiștilor, o porție de 150 de grame de roșie coaptă și proaspătă, aleasă și păstrată corespunzător, reprezintă o bogată sursă de vitamine și constituie 7 procente din doza zilnică recomandată de fibre.

Citeste si: Olivia Steer, rețeta minune pentru a trata înțepăturile de insecte sau iritațiile pielii! Se prepară ușor, din doar două ingrediente


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si