Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”. Sărbători cu suflet, de Crăciun, în Maramureș

„ROventura” încheie anul de călătorii în atmosfera magică a Maramureșului istoric. Sărbătorile de iarnă au alt farmec în Nordul țării iar bucatele tradiționale, straiele de sărbătoare, colinda autentică și jocul moroșenesc fac din Crăciunul petrecut în Maramureș, unul de neuitat. George Mihai și Andreea Stravoiu, gazdele emisiunii, vă invită sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în a doua zi de Crăciun, să petrecem alături de ei sărbători de neuitat, prin intermediul ”ROventura”, la Kanal D.

Georgiana Balaban, joi 24 decembrie 2020 , 16:23

roventura sâmbătă kanal d
Masă îmbelșugată de Crăciun.[Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Din Maramureș răzbate parfum de sărbătoare, îndeosebi la gazde frumoase și bucuroase de oaspeți, iar călătorii noștri, George și Andreea ajung la Oncești, în locul unde pensiunile și-au primenit odăile, și gazdele - straiele, după obiceiul locului. Toată lumea întâmpină bucuria Nașterii Domnului, cu masa îmbelșugată și prietenii laolaltă. Pentru asta, pregătirile încep chiar din zori. De când se crapă de ziuă și până când ceasul bate aproape miezul nopții, moroșenii sunt ca argintul viu prin ogradă. Își împart lucrul și timpul după reguli nescrise, dar bine împământenite.

roventura sâmbătă kanal d
Emisiunea „Roventura” la Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă kanal d
Sarmale în Ajun de Crăciun.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă kanal d
Emisiune de neratat la Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, Incursiune în lumea fermecătoare a satului maramureșean

Emisiune de neratat doar la Kanal D

În aceste locuri, tradiția se păstrează încă, iar roventurienii, ne vor face, prin intermediul micului ecran, să simțim și să trăim experiența de care se bucură oricine a ales să petreacă sărbătorile în Maramureș.

roventura sâmbătă kanal d
Prezentatorii emisiunii „Roventura”.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă kanal d
Sărbători în Maramureș.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă kanal d
Crăciun 2020 în România.[Sursa foto: Captură KANAL D]

De la pârlitul cu paie, până la afumătoarea pe lemne, totul s-a păstrat aici, ca odinioară și nimic nu alină mai bine dorul de țară, ca muzica, voia bună și bucatele tradiționale. Pomana, mâncare ritualică, la tăierea porcului, e apreciată, în egală măsură, de toți cei ce muncesc s-o pregătească, dar și de oaspeți de tot felul. Toate se-mpletesc frumos aici și ajută tradiția să meargă mai departe.

roventura sâmbătă kanal d
Crăciun 2020 în Maramureș.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în “ROventura”: Valea Slănicului buzoian – locuri de legendă

roventura sâmbătă kanal d
Prezentatorii Roventura în Maramureș.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Nu ratați o ediție inedită “ROventura”, sâmbătă, 26 decembrie, de la ora 15:00, cu George Mihai și Andreea Stravoiu, la Kanal D.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si