Ruby, Regina Tiganilor, a fost inmormantata. Conform traditiei, rudele i-au ars toate lucrurile, sute de oameni au participat la funeralii

Ruby Pearl Marshall, cunoscuta ca Regina Tiganilor, a murit la varsta de 78 de ani, lasand in urma 52 de nepoti si stranepoti. Familia i-a ars toate lucrurile, inclusiv cele patru rulote, asa cum cere traditia tiganeasca.

sâmbătă 28 mai 2016 , 13:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ruby Pearl Marshall a fost inmormantata vineri, in Wales. Femeia a murit la varsta de 78 de ani, iar rudele ei i-au organizat o ceremonie funerara asa cum cere traditia tiganeasca. Astfel, toate cele patru rulote si lucrurile sale au fost arse in totalitate.

Fiecare membru al Reginei a avut dreptul sa aleaga un lucru de-al acesteia pe care sa il pastreze in amintirea ei. Apoi, asa cum e vechea traditie a calatorului, respectata de tiganii nomazi, familia a dat foc la toate lucrurile lui Ruby. Sute de persoane au participat la ceremonia funerara, in semn de respect fata de Regina Tiganilor.

"Oamenii nici macar nu se uita sa vada ce e acolo. Ruby a avut  4 rulote, una pentru cei dragi, una pentru portelanurile ei, una pentru a-si depozita lucrurile, iar in una traia ea. Spunea ca va parasi caravana numai intr-un cosciug. Toti am invitat-o sa vina sa stea cu noi, dar nu a vrut sa paraseasca satra. A calatorit in toata lumea, dar in Merthyr s-a simtit mereu ca acasa, aici are multi prieteni", au spus membri ai familiei.

Vezi aici mai multe imagini

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si