Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Parascheva

Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Parascheva. Pe 14 octombrie, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe ocrotitoarea Moldovei, Sfânta Cuvioasă Parascheva.

K.B., joi 10 octombrie 2019 , 14:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În fiecare an, pe 14 octombrie, creștinii merg la Iași, acolo ude sunt depuse moaștele Sfintei Parascheva, pentru a se ruga.
Sfintei Parascheva, pentru a se ruga.

Citeste si: Moţiunea de cenzură a trecut. Guvernul Dăncilă este demis. Ludovic Orban: Parlamentul României a demis Guvernul PSD

Citeste si: Ludovic Orban, după demiterea Guvernului Dăncilă: Coșmarul pe care îl trăiește România de trei ani a încetat

Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Parascheva

"Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin"

Citeste si: Horoscop 2020. A apărut primul horoscop complet - Anul succesului și al dorințelor împlinite

Citeste si: Scene șocante în dreptul unui liceu din Buzău. Un bărbat s-a apropiat de gardul unității de învățământ și s-a dezbrăcat în fața elevilor

Tradiții și superstiții

Această zi este trecută în calendar cu cruce roșie. Se spune că în ziua de Sfânta Parascheva nu se munceşte. Cei care fac asta se vor confrunta cu probleme în familie sau la locul de muncă.

Credincioşii nu mănâncă nimic până la ora 12:00, atunci când se termină slujba de pomenire a Sfintei Parascheva.

În ziua de Sfânta Parascheva se împart lipii, covrigi sau must amărâţilor. Se spune că dacă în această zi te zgârceşti vei ajunge la sărăcie.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si