Aproximativ 21.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, mobilizaţi în perioada Rusaliilor

Aproximativ 21.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră sunt mobilizaţi, în perioada Rusaliilor, pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică, precum şi pentru intervenţia în eventuale situaţii de urgenţă.

Author: G.B. vineri 05 iunie 2020 , 19:49

rusalii polițiști jandarmi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-au luat o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale, creşterea siguranţei rutiere, fluidizarea traficului şi pentru asigurarea intervenţiilor în cazul unor urgenţe medicale.

În intervalul 5-8 iunie a.c., vor fi mobilizaţi, zilnic, aproximativ 21.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, alături de efective ale altor structuri operative ale MAI şi peste 2.200 poliţişti locali", a transmis, vineri, MAI.

Astfel, vor acţiona, zilnic, peste 11.000 de poliţişti, cu aproximativ 4.700 de mijloace de intervenţie. În zonele aglomerate, unde există riscul producerii de fapte antisociale, vor fi luate măsuri specifice suplimentare.

De asemenea, angajaţii MAI vor acţiona pentru prevenirea accidentelor rutiere şi asigurarea fluidizării circulaţiei, în special pe traseele spre destinaţiile turistice din zona montană sau de pe litoral.

Aproximativ 1.700 de poliţişti rutieri vor fi la datorie pe autostrăzi şi pe principalele drumuri naţionale. Aceştia vor acţiona, în medie, cu peste 330 de aparate radar şi vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie.

Aproximativ 21.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, mobilizaţi în perioada Rusaliilor

Potrivit MAI, în fiecare zi, aproximativ 5.200 de jandarmi se vor afla pe teren, pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică, în special în zonele în care este aşteptat un număr mare de persoane, precum staţiunile turistice.

"Recomandăm iubitorilor de drumeţii montane să se echipeze corespunzător şi să nu se aventureze pe trasee nemarcate. În sprijinul acestora, peste 180 de jandarmi montani vor fi prezenţi pe traseele turistice", arată MAI.

rusalii polițiști jandarmi

Pentru un răspuns rapid în situaţii de urgenţă, inclusiv în cele care privesc cazurile de prim-ajutor medical, în această perioadă, vor fi mobilizaţi, zilnic, peste 3.400 de pompieri militari şi paramedici, cu 1.138 de mijloace tehnice.

Traficul prin punctele de trecere a frontierei va fi gestionat de peste 4.300 poliţişti de frontieră. Infrastructura punctelor de trecere a frontierei va fi folosită la maxim, în funcţie de necesităţi, astfel încât controlul persoanelor, al documentelor şi al mijloacelor auto să se realizeze într-un timp cât mai scurt.

Citeste si: Fostul episcop de Huşi, eliberat din arest. Decizia instanţei este definitivă

Citeste si: Marcel Vela, mesaj de ultimă oră

Citeste si: Caz şocant în Bucureşti: Un bărbat a murit în tramvaiul 41

"În vederea protejării sănătăţii, recomandăm păstrarea distanţării sociale pentru desfăşurarea unor activităţi, precum şi purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun", spun reprezentanţii MAI.

Citeste si: Ministrul Sanatatii a spus cum a reusit sa nu se infecteze cu coronavirus, desi a fost in multe focare


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si