Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, l-a criticat pe şeful diplomaţiei europene Josep Borrell pentru afirmaţia sa că "acest război se va câştiga pe câmpul de luptă", subliniind că aceasta implică o "schimbare semnificativă a regulilor jocului".

Citeste si: Armata rusă declară că a distrus sisteme S-300 livrate Ucrainei ''de o ţară europeană''. Slovacia neagă acuzațiile și susține că Moscova minte

"Ceea ce a spus Josep Borrell, chiar şi în acest context agresiv şi fără precedent, schimbă semnificativ regulile jocului", a afirmat Lavrov pentru canalul de televiziune din Rusia.

Citeste si: Șefii securității de la Moscova, puși sub arest la domiciliu de către Vladimir Putin

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

În opinia lui Lavrov, este vorba despre "o întorsătură foarte gravă", chiar şi pentru politica pe care au început să o implementeze fără nicio îndoială UE şi Occidentul, "în general, sub conducerea SUA, după lansarea operaţiunii noastre militare speciale".

Lavrov: "Ucraina, cap de pod pentru zdrobirea definitivă a Rusiei"

''Este vorba despre o politică ce reflectă amărăciune şi, într-o anumită măsură, furie, şi care nu are de-a face doar cu Ucraina, ci şi cu faptul că au încercat să transforme acea ţară (Ucraina, n.red.) într-un cap de pod pentru zdrobirea definitivă a Rusiei', a subliniat el.

Citeste si: Rușii afirmă că au încercuit Batalionul Azov în Mariupol

Oficiali ruşi afirmă că negocierile de pace nu progresează atât de rapid pe cât ar dori ei, şi au acuzat Occidentul că încearcă să deraieze negocierile prin înmulţirea acuzaţiilor împotriva trupelor ruse din Ucraina, acuzaţii pe care Moscova le respinge.

Rusia nu va întrerupe operaţiunea militară pentru negocieri de pace

Lavrov a afirmat că nu vede niciun motiv de a nu continua discuţiile cu Ucraina, dar a insistat că Moscova nu va întrerupe operaţiunea militară atunci când părţile se vor întâlni din nou.

Ministrul de externe a mai spus că preşedintele Vladimir Putin ordonase suspendarea acţiunii militare în timpul primei runde de negocieri ruso-ucrainene la sfârşitul lui februarie, însă poziţia Moscovei s-a schimbat între timp.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

"După ce ne-am convins că ucrainenii nu au de gând să răspundă la fel, s-a luat o decizie că, pe parcursul viitoarelor runde de discuţii, nu va exista o pauză (în acţiunea militară) atât timp cât nu se ajunge la un acord final", a mai declarat Serghei Lavrov.

Șeful diplomației de la Moscova a acuzat zilele trecute Kievul că a prezentat un proiect de acord de pace 'inacceptabil' care deviază de la cele convenite anterior de părţi.

Kievul a respins atunci afirmaţiile lui Lavrov drept o tactică de a submina Ucraina sau a distrage atenţia de la acuzaţiile de crime de război aduse trupelor ruse, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si