"Campania antirusă" lansată de SUA şi partenerii lor demonstrează că Ucraina a devenit un pretext pentru un "război nedeclarat" al acestora împotriva Rusiei, a declarat marţi Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului Securităţii al Federaţiei Ruse.

Citeste si: Zi istorică. Finlanda și Suedia depun oficial cererea de aderare la NATO

Apropiatul lui Putin spune că SUA şi aliaţii lor "caută să întreţină cu orice preţ mitul fals al unei Rusii agresive, care se presupune că ar încerca să-şi aservească lumea occidentală, pe baza unor naraţiuni şi argumente pseudoştiinţifice".

"Ucraina a devenit un pretext pentru un război împotriva Rusiei" 

"Campania globală împotriva Rusiei lansată de americani şi de sateliţii lor demonstrează în mod convingător că Ucraina a devenit un pretext pentru a duce un război nedeclarat împotriva Rusiei", a declarat Patruşev, care face parte din cercul apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni a acestui consiliu de pe lângă Kremlin.

Citeste si: Primul proces pentru crime de război după invazia rusă se deschide la Kiev

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Patruşev susţine că "intenţiile (Occidentului) de a declanşa un astfel de război erau "urzite cu mult înainte de februarie", când Rusia şi-a lansat campania militară în Ucraina şi "ar fi fost puse în aplicare indiferent de acţiunile Federaţiei Ruse".

"Occidentul vrea un regim marionetă în Rusia"

Occidentul, potrivit secretarului Consiliului Securităţii Rusiei, caută de asemenea să creeze condiţii pentru a impune un regim marionetă în Rusia.

"Până la urmă, Occidentul încearcă să creeze condiţii pentru a instala în Rusia un regim aflat sub controlul său, aşa cum a făcut-o în Ucraina şi în multe alte state", a afirmat el.

Citeste si: Avertisment de la SRI: Toate serviciile secrete ruse sunt prezente în România

"Operaţiunea militară specială (rusă în Ucraina) a zădărnicit aceste planuri", susţine responsabilul rus, potrivit căruia "am fost constrânşi să luăm această măsură preventivă, dat fiind faptul că ameninţările la adresa securităţii naţionale, desconsiderarea intereselor noastre naţionale atinseseră un asemenea nivel care ameninţa statalitatea Rusiei şi existenţa sa".

Cum anume ar fi pus Ucraina în pericol existenţa Rusiei înainte de război, Patruşev nu a precizat, notează Agerpres.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

Patruşev susţine că "Occidentul nu doreşte o Rusie suverană puternică şi în dezvoltare rapidă".

La 9 mai, preşedintele rus Vladimir Putin- care la început argumentase declanşarea aşa-numitei "operaţiuni speciale militare" în Ucraina cu "denazificarea" şi "demilitarizarea" acestei ţări- declarase că Moscova "nu a avut o altă opţiune" şi că dacă ar fi avut "cea mai mică şansă de a rezolva problema Donbasului pe cale paşnică ar fi făcut-o", într-o încercare de justificare a campaniei în Ucraina în faţa susţinătorilor săi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si