Acuzații grave de la Kremlin: Occidentul a lansat un "război nedeclarat" împotriva Rusiei

Cel mai apropiat consilier pe teme de securitate al lui Vladimir Putin, Nikolai Patrușev, consideră că războiul din Ucraina a fost "orchestrat de Statele Unite", care au drept obiectiv secret "prăbuşirea Federaţiei Ruse".

Author: Sorin Negru miercuri 18 mai 2022 , 12:29

Cel mai apropiat consilier pe teme de securitate al lui Vladimir Putin, Nikolai Patrușev

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Campania antirusă" lansată de SUA şi partenerii lor demonstrează că Ucraina a devenit un pretext pentru un "război nedeclarat" al acestora împotriva Rusiei, a declarat marţi Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului Securităţii al Federaţiei Ruse.

Citeste si: Zi istorică. Finlanda și Suedia depun oficial cererea de aderare la NATO

Apropiatul lui Putin spune că SUA şi aliaţii lor "caută să întreţină cu orice preţ mitul fals al unei Rusii agresive, care se presupune că ar încerca să-şi aservească lumea occidentală, pe baza unor naraţiuni şi argumente pseudoştiinţifice".

"Ucraina a devenit un pretext pentru un război împotriva Rusiei" 

"Campania globală împotriva Rusiei lansată de americani şi de sateliţii lor demonstrează în mod convingător că Ucraina a devenit un pretext pentru a duce un război nedeclarat împotriva Rusiei", a declarat Patruşev, care face parte din cercul apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni a acestui consiliu de pe lângă Kremlin.

Citeste si: Primul proces pentru crime de război după invazia rusă se deschide la Kiev

Citeste si: O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va beneficia de acest ajutor- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Patruşev susţine că "intenţiile (Occidentului) de a declanşa un astfel de război erau "urzite cu mult înainte de februarie", când Rusia şi-a lansat campania militară în Ucraina şi "ar fi fost puse în aplicare indiferent de acţiunile Federaţiei Ruse".

"Occidentul vrea un regim marionetă în Rusia"

Occidentul, potrivit secretarului Consiliului Securităţii Rusiei, caută de asemenea să creeze condiţii pentru a impune un regim marionetă în Rusia.

"Până la urmă, Occidentul încearcă să creeze condiţii pentru a instala în Rusia un regim aflat sub controlul său, aşa cum a făcut-o în Ucraina şi în multe alte state", a afirmat el.

Citeste si: Avertisment de la SRI: Toate serviciile secrete ruse sunt prezente în România

"Operaţiunea militară specială (rusă în Ucraina) a zădărnicit aceste planuri", susţine responsabilul rus, potrivit căruia "am fost constrânşi să luăm această măsură preventivă, dat fiind faptul că ameninţările la adresa securităţii naţionale, desconsiderarea intereselor noastre naţionale atinseseră un asemenea nivel care ameninţa statalitatea Rusiei şi existenţa sa".

Cum anume ar fi pus Ucraina în pericol existenţa Rusiei înainte de război, Patruşev nu a precizat, notează Agerpres.

Citeste si: „I-a cheltuit din banii mei cam jumătate de milion de euro. Banii mei l-au făcut dorit numai de femei dubioase.” Alex Ashraf a mai înșelat-o pe Oana Zăvoranu, cu mai mult timp în urmă- kfetele.ro

Citeste si: Semnele care prevesteau că este ceva în neregulă cu Dj Lalla, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia- radioimpuls.ro

Patruşev susţine că "Occidentul nu doreşte o Rusie suverană puternică şi în dezvoltare rapidă".

La 9 mai, preşedintele rus Vladimir Putin- care la început argumentase declanşarea aşa-numitei "operaţiuni speciale militare" în Ucraina cu "denazificarea" şi "demilitarizarea" acestei ţări- declarase că Moscova "nu a avut o altă opţiune" şi că dacă ar fi avut "cea mai mică şansă de a rezolva problema Donbasului pe cale paşnică ar fi făcut-o", într-o încercare de justificare a campaniei în Ucraina în faţa susţinătorilor săi. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si