Rusia:"Trebuie să fii de-a dreptul prost să-ţi începi cariera în spionaj spunând lumii întregi că vei fi agent secret“

Aproximativ 50 de absolventi ai Academiei Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) sunt investigati de serviciile de securitate dupa ce au postat pe internet fotografii si o inregistrare video care prezinta modul fastuos in care acestia au sarbatorit incheierea studiilor.

A.S., marți 12 iulie 2016 , 12:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Pozele si inregistrarea in care apar clar chipurile si numnele absolventilor Academiei au indignat presa si ofiterii veterani ai FSB, care au avertizat ca tinerii si-au compromis posibilitateade a lucra sub acoperire.
„În timpul pregătirii, care a durat cinci ani, li s-a spus şi li s-a repetat că un agent FSB trebuie să se comporte modest, să fie discret şi să nu atragă atenţia. Participarea la un asemenea cortegiu nu face decât să păteze imaginea FSB.
Trebuie examinat serios dacă cei care au făcut acest lucru chiar sunt potriviţi pentru a fi agenţi FSB“, subliniază la rândul său Gheorghi Fedotov, care a activat timp de 16 ani în KGB şi a condus o scurtă perioadă FSB.
Unul dintre agenţi protagonişti ai acestui scandal s-a arătat indignat, conform presei ruse, de zarva iscată în jurul acestei întâmplări. „Nu am încălcat nicio lege, a fost doar o serbare inofensivă. Dacă am fi folosit (autoturisme) Volga în loc de Mercedes, nimeni nu ar mai fi protestat“, scrie adevarul.ro.

Pozele si inregistrarea in care apar clar chipurile si numele absolventilor Academiei au indignat presa si ofiterii veterani ai FSB, care au avertizat ca tinerii si-au compromis posibilitatea de a lucra sub acoperire.

„În timpul pregătirii, care a durat cinci ani, li s-a spus şi li s-a repetat că un agent FSB trebuie să se comporte modest, să fie discret şi să nu atragă atenţia.

Participarea la un asemenea cortegiu nu face decât să păteze imaginea FSB. Trebuie examinat serios dacă cei care au făcut acest lucru chiar sunt potriviţi pentru a fi agenţi FSB“, subliniază la rândul său Gheorghi Fedotov, care a activat timp de 16 ani în KGB şi a condus o scurtă perioadă FSB.

Unul dintre agenţi protagonişti ai acestui scandal s-a arătat indignat, conform presei ruse, de zarva iscată în jurul acestei întâmplări.

„Nu am încălcat nicio lege, a fost doar o serbare inofensivă. Dacă am fi folosit autoturisme Volga în loc de Mercedes, nimeni nu ar mai fi protestat“, scrie adevarul.ro.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR vineri, 16 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Care sunt... Curs valutar BNR vineri, 16 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Care sunt ultimele cotații
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si