Rușii au lovit un rezervor de acid azotic în Severodoneț

Un rezervor de acid azotic de la o uzină chimică a fost lovită în urma unui atac rusesc.

Author: Diana Puiu marți 31 mai 2022 , 21:43

Rușii au lovit un rezervor de acid azotic în Severodoneț

Rușii au lovit un rezervor de acid azotic în Severodoneț

[Sursa foto: realitatea.net]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernatorul a scris pe Telegram că acidul azotic poate provoca leziuni pulmonare sau pierderea vederii. "Nu părăsiți adăposturile" și "pregătiți măști de față îmbibate într-o soluție de sodă".

Înaintarea trupelor rusești a fost complicată de prezența mai multor uzine chimice mari în zona Severodonețk, potrivit TASS.

Citeste si: Rusia face prima tăiere de gaz pentru Germania

Dacă trupele de invazie vor să-și asigure întreg teritoriul Donbasului ucrainean, ele au nevoie- fie și dacă cuceresc Severodonețk- să realizeze obiective operaționale problematice, precum orașul strategic Kramatorsk sau drumul principal M04, s pune ministerul britanic al apărării .

Rusia face prima tăiere de gaz

Rusia anunță că oprește livrările de gaze naturale pentru alte două companii europene. Este vorba de Orsted, care asigură livrări de gaze spre Danemarca și Shell, care furnizează o parte din volumul importat de Germania, informează Reuters.

Gazprom oprește livrările pentru aceste două companii pentru că au refuzat să cedeze la șantajul lui Putin și să plătească în ruble, așa cum dictatorul rus a cerut, încălcând contractele existente.

Gazprom urmează să înceteze livrarea către Orsted și Shell Energy începând de mâine, 1 iunie.

Deja Gazprom a oprit livrările de gaze naturale în Polonia, Bulgaria, Finlanda şi Ţările de Jos, în absenţa plăţilor în ruble de la cele patru ţări.

Citeste si: Un alt comandant rus a fost ucis de armata ucraineană: S-a alăturat „fanilor VIP ai lui Kobzon”

Gazprom Export a cerut clienţilor europeni să plătească în ruble pentru livrările de gaze ruseşti, ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Rusia a anunțat că nu va mai livra gaze naturale clienților care refuză să facă plata în ruble printr-o procedură nouă stabilită de Kremlin.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si