Salata de vinete. Cum se prepară corect. Secretul marilor bucătari

Salata de vinete este unul dintre cele mai populare preparate culinare. Gustoasă şi parfumată, salată de vinete nu lipseşte de pe masă, indiferent de anotimp.

R.B., luni 17 februarie 2020 , 15:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Salata de vinete. 1. Alege ingredientele pentru salată de vinete

Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT CU ZILE. Ce s-a întâmplat cu ea este cutremurător

Pentru salata de vinete, ingredientele sunt foarte simple. La baza ai nevoie doar de ulei şi vinete. Apoi, pentru a condimenta şi aromatiză salată, foloseşte sare fină, ceapă şi chiar zeamă de lămâie sau maioneză.

Salata de vinete

Citeste si: Vinete la congelator pentru iarnă. Greșeala pe care majoritatea gospodinelor o fac

Salata de vinete. 2. Coace vinetele la foc

Vinetele coapte la flacăra sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai face la o sursă de căldură fără flacăra. Dacă ai ocazia să le coci deasupra unui grătar de grădină, cu atât mai bine.

Citeste si: Mujdei de usturoi. Cum să îl prepari ca să fie delicios și sănătos. Trei rețete

Salata de vinete

Salata de vinete. 3. Scurge-le de zeamă

Pentru a evita gustul amărui al vinetelor, care distruge întreg preparatul, este important să le laşi la scurs suficient timp. După coacere, vinetele se lasă la scurs cel puţin două ore.

Citeste si: Conopida. Cum o alegi și cum o prepari corect

Salata de vinete. 4. Bate bine vinetele
 
Foloseşte un bătător din lemn, special pentru vinete. O altă varianta, pentru cei care nu vor să zdrobească manual vinetele, se poate folosi un mixer. Important este că vinetele să fie transformate într-o pastă, de consistentă dorită. Este recomandat că această să fie mai degrabă fină. Un aspect zgrumțuros înseamnă şi o textură neplăcută, cu fibre şi sâmburi.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si