O țară mică din Europa, mai lovită de coronavirus decât Italia, Spania, SUA sau Brazilia. Are cele mai multe decese la mia de locuitori

O țară minusculă din Europa este mai lovită de coronavirus decât marile focare de Covid-19, Italia, Spania, SUA, Brazilia sau China. Micul stat San Marino are cele mai multe decese la mia de locuitori.

R.I., joi 06 august 2020 , 17:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Microstatul San Marino, cu puţin peste 30.000 de locuitori, a înregistrat 700 de cazuri de coronavirus și 42 de decese, ceea ce reprezintă un raport de 1.238 de decese la milionul de locuitori, potrivit bilanțului la zi realizat de Worldometers.com.

San Marino conduce în clasamentul negru al deceselor cauzate de noul coronavirus, fiind urmat de Belgia - 850 de decese la milionul de locuitori, Marea Britanie - 683, Andorra - 673, Peru - 613, Spania - 610, Italia - 582, Suedia - 570, Chile - 512 și SUA - 488. 

Citeste si: Dictatorul din Coreea de Nord, decizie radicală în "războiul" țării cu coronavirusul

România, pe locul 38 în topul deceselor raportate la populație

San Marino este un microstat-enclavă, situat în nord-estul Peninsulei Italice, înconjurat de Italia. San Marino are cea mai mică populaţie din toţi membrii Consiliului Europei.

România se află pe locul 38 în topul deceselor raportate la numărul de locuitori, cu 133 de victime la un milion de cetățeni. 

Citeste si: Raed Arafat, anunț despre localitățile-focar de COVID care vor intra în carantină

Peste 700 de mii de decese în întreaga lume

Miercuri, numărul deceselor provocate de coronavirus a trecut de 700.000, arată un bilanț Reuters. În topul clasamentului se află Statele Unite ale Americii.

Aproape 5.900 de persoane mor în medie la fiecare 24 de ore de COVID-19, potrivit calculelor Reuters pe baza datelor din ultimele două săptămâni. Aceasta echivalează cu 247 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 15 secunde.

Citeste si: Legătura dintre Liviu Dragnea și Emi Pian! Cum a fost ajutat fostul lider PSD de membrii clanului

Statele Unite şi America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei. În America Latină, coronavirusul a ajuns mai lent. Aici trăiesc 640 de milioane de oameni, faţă de restul lumii.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si