Informații Oficiale: Pandemia de Covid-19 este asociată cu probleme de sănătate mintală

Covid-19, boala provocată de noul coronavirus, este asociată cu probleme de sănătate mintală, legate de morbiditatea şi mortalitatea provocate de boală şi de impactul măsurilor de distanţare socială, potrivit unui raport al Centrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din Statele Unite.

Author: Georgiana Balaban duminică 16 august 2020 , 17:58

sănătate mintală covid 19
probleme cu sănătatea mintală
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Simptomele de anxietate şi depresie au crescut în mod considerabil în SUA în perioada aprilie-iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019.

Pentru evaluarea sănătăţii mintale, a consumului de substanţe şi a ideilor de sinucidere în timpul pandemiei, în perioada 23-30 iunie au fost efectuate studii în rândul a 5.470 de adulţi, cu vârste de cel puţin 18 ani din Statele Unite.

Informații Oficiale: Pandemia de Covid-19 este asociată cu probleme de sănătate mintală

Pe ansamblu, 40,9% dintre respondenţi au declarat cel puţin o stare sau un comportament advers, între care simptome de anxietate sau depresie (30,9%), traumă sau stres legate de pandemie (26,3%) şi începerea sau creşterea consumului de substanţe pentru a face faţă stresului sau emoţiilor legate de Covid-10 (13,3%).

sănătate mintală
sănătate mintală coronavirus probleme

Citeste si: OMS anunţă peste 294.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

Citeste si: Otravă pură care îți distruge oasele. O bei în fiecare zi fără a ști cât de toxică este pentru organism

Citeste si: Coronavirus în carne congelată- Ipoteza șoc legată de transmiterea temutului virus

Procentajul respondenţilor care au declarat că s-au gândit serios la sinucidere într-o perioadă de 30 de zile anterioară finalizării studiului (10,7%) este semnificativ mai mare în rândul respondenţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani (25,5%), minorităţilor rasiale/etnice( hispanici 18,6%, persoane de culoare în afară de hispanici 15,1%), persoane cre îngrijesc adulţi fără să fie remunerate (30,7%) şi lucrători în sectoare esenţiale (21,7%).

Citeste si: Bărbat cu un handicap locomotor, salvat de doi pescari. Cei doi au crezut că au prins un pește


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si