Sancțiuni aduse Rusiei. Ursula von der Leyen: „Suntem hotărâţi să facem Kremlinul să plătească”

În urma escaladării conflictului în Ucraina, Comisia Europeană a anunțat miercuri noi sancțiuni pentru Rusia. Șefa Comisiei Europene.

Author: Laura Macovei miercuri 28 septembrie 2022 , 20:04

Sancțiuni aduse Rusiei. Ursula von der Leyen: „Suntem hotărâţi să facem Kremlinul să plătească”

Sancțiuni aduse Rusiei. Ursula von der Leyen: „Suntem hotărâţi să facem Kremlinul să plătească”

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Kremlinul va plăti pentru această escaladare”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus miercuri un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, în urma escaladării conflictului în Ucraina prin „simulacrele” de referendumuri din teritoriile ocupate, relatează Reuters şi AFP.Nu acceptăm simulacrele de referendumuri şi niciun fel de anexare în Ucraina şi suntem hotărâţi să facem Kremlinul să plătească pentru această escaladare suplimentară ”, a declarat aceasta.

Citeste si: Nicolae Ciucă, despre un posibil atac al Rusiei: „Scenariul atacării României de către Rusia nu trebuie neglijat”

„Izolăm şi lovim şi mai tare economia Rusiei ”, a spus şefa Comisiei.

Acest pachet de sancțiuni este al optulea la număr și conține interdicţii la importurile de produse ruseşti, ceea ce ar urma să ducă la o pierdere de venituri de şapte miliarde de euro suplimentare pentru Rusia.

De asemenea, vor exista interdicţii de export pentru tehnologii cheie folosite în armată, ca de exemplu componente aviatice şi electronice şi anumite substanţe chimice.

Citeste si: Care este cel mai probabil scenariu nuclear: „Acesta este un război pe care nimeni nu îl poate câștiga”

De asemenea, pachetul de sancţiuni va stabili baza legală pentru o plafonare a preţului la petrolul rusesc şi le va interzice cetăţenilor Uniunii Europene să facă parte din consiliile de administraţie ale companiilor ruseşti de stat.

Noile măsuri ar urma să fie aprobate în unanimitate de cele 27 de state membre ale UE pentru a fi adoptate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si